GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Akut hemlösa vaccineras i fas tre

Fas tre av vaccinationsprogrammet är så smått igång. En grupp som är prioriterade i den fasen är de som befinner sig i akut hemlöshet och de kommer vaccineras av Stadsmissionen.
Skåne • Publicerad 27 april 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Foto: Bertil Ericson / TT

– Vi inleder snart fas 3 i vaccineringen och har därför även tecknat en överenskommelse tillsammans med Stadsmissionen för att se till att samhällets mest utsatta får tillgång till vaccineringen på ett bra sätt, säger Gilbert Tribo (L), regionråd samt ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden, i ett pressmeddelande.

Planen är att vaccineringen av akut hemlösa ska starta i vid månadsskiftet, beroende på vaccintillgång. Gruppen är prioriterad av Region Skåne i fas tre då deras utsatta livssituation innebär en större risk för att drabbas av covid-19.

– Vi arbetar med människor vars utsatthet har ökat under pandemin. Många saknar ett eget hem och möjlighet att följa samhällets uppmaningar om handtvätt och isolering. Därför är vi glada att kan bistå regionen i denna viktiga fråga, som ju både är till nytta för individer och för samhället. Att vi kan nå människor som sjukvården annars har svårt att nå, säger Lena Wetterskog Sjöstedt, direktor på Skåne Stadsmission, i ett pressmeddelande.

Tanken är att vaccinationerna för akut hemlösa kommer att äga rum i de tre städerna Stadsmissionen har mottagningar, Malmö, Helsingborg och Kristianstad. På övriga orter är det vårdcentralerna som ansvarar för att personer som är akut hemlösa blir vaccinerade.

Eva SolérSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.