Annons

USA-börsen föll – trots Feds räntebesked

Publicerad 28 april 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Blandat på Wall Street. Arkivbild.
Blandat på Wall Street. Arkivbild.Foto: Mary Altaffer/AP/TT

Trots beskeden från USA:s centralbank, Fed, att räntan står kvar oförändrad och att man fortsätter med stora stödköp av obligationer vände de ledande börserna på Wall Street nedåt efter onsdagens handel.

Dow Jones industriindex backade 0,5 procent, Nasdaqs kompositindex föll 0,3 procent och breda S&P500-index tappade 0,1 procent.

Annons

Nervösa investerare på börsen oroar sig för vad presidenten Joe Biden har i kikaren. I ett tv-sänt anförande i kongressen senare under onsdagen ska Biden presentera "en historisk investering i utbildning och barnomsorg", enligt Vita husets pressekreterare Jen Psaki.

– Festen fortsätter på börsen, men om Bidens planer är för aggressiva kan det leda till inflation och då kan det vara dags att hämta jackan, säger David Carter, investeringschef på Lenox Wealth Advisors i New York.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons