Lagfarter Nsk

134 kvadratmeter stort hus i Tyringe sålt

Kategorier:
Lagfarter Nsk
Lagfarter Nsk Nu är det klart vem som köpt huset på Målgatan 11 i Tyringe av Agneta Maria Cecilia Johansson och Leif Torbjörn Johansson. Nya ägare är Mergim Ahmeti, 32, och Frida Berlin, 29. Priset blev 1 600 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i april 2021. Huset byggdes 1978 och har en boyta på 134 kvadratmeter.

Nyligen såldes ett annat hus alldeles i närheten, på Seriegatan 10. Där blev priset för det 165 kvadratmeter stora huset 2 005 000 kronor.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
 • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
 • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Inrikes

Man anhållen för mordförsök i Västerås

En man i Västerås har anhållits misstänkt för mordförsök. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes

En man i 30-årsåldern misstänks för mordförsök på en man i Västerås, rapporterar VLT.

Mannen greps och anhölls under måndagen.

– Det stämmer att det är en man i 30-årsåldern som är anhållen. Målsägaren är också en man, säger vice chefsåklagare Eva Morén till VLT.

Polisen vill inte kommentera händelsen.

– Jag kan inte säga så mycket just nu, men det är ett grovt brott vi utreder. Vi har inlett en förundersökning, om vad vill vi av utredningsteknisk skäl inte gå ut med i nuläget, säger polisens presstalesperson Magnus Jansson Klarin till tidningen.

En person har förts med ambulans till sjukhus i samband med händelsen, rapporterar SVT Västmanland.

Inrikes

Våld i relationer börjar redan i unga år

Ett kontrollerande beteende via samtal, sms och sociala medier är ett varningstecken att vara vaksam på när det gäller våld i ungas parrelationer. Arkivbild.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Inrikes
Inrikes Unga utsätts för våld i parrelationer redan i högstadiet. Men mer än hälften av de utsatta vågar inte berätta för familjen, visar en Novusundersökning.
– Våldet är precis lika grovt och allvarligt som i vuxnas relationer, säger Zandra Kanakaris.

Fyra av tio unga mellan 18 och 25 som haft en relation har utsatts för någon form av våld från sin partner. Det visar en Novusundersökning på uppdrag av UR som presenteras i programmet Våra unga och våldet.

En av tio unga kvinnor i undersökningen har utsatts för fysiskt våld, men våldet kan också ta sig uttryck i verbala kränkningar, förödmjukelser, begränsningar, hot, förbud digitalt eller sexuellt våld. Det är heller inte ovanligt att förövaren kontrollerar sociala mediekonton eller hotar att sprida bilder om den utsatta försöker lämna relationen.

– Våldet är precis lika grovt och allvarligt som i vuxnas relationer, men omständigheterna kan skilja sig åt. Om det är ens allra första relation har man inga referensramar och då är det svårt att veta hur en relation ska vara, säger Zandra Kanakaris, generalsekreterare på stiftelsen 1 000 möjligheter, en organisation som arbetar för ett jämställt samhälle fritt från våld och driver ungarelationer.se

Svårt att berätta

Över hälften av de utsatta berättar inte om vad de utsatts för. Bland dem som utsatts för sexuellt relationsvåld säger 78% att det är svårt att berätta om våldet för familjen.

Enligt Zandra Kanakaris tar inte alltid vuxenvärlden ungas förhållanden på allvar. I stället raljerar man över att ung kärlek kan vara "en berg- och dalbana", vilket kan påverka förtroendet för de vuxna. Det kan också handla om att man är kär och vill skydda förövaren, eller att man skäms.

– Många unga håller också på att utveckla sitt jag och tycker att man har fått ett vuxenansvar. Man kanske har tjatat om att få sova över hos sin pojkvän och till slut får man det och så blir man våldtagen. Då tänker man "det här får jag lösa själv, nu har jag försatt mig i den här situationen", trots att ansvaret är förövarens.

Pressas till sex

Skillnaderna mellan könen är stora. 22 procent av de unga kvinnorna uppger att de utsatts för en sexuell handling mot deras vilja i en relation och 16 procent har känt sig pressade att ställa upp på sexuella handlingar som de inte mått bra av. För män är motsvarande siffror fyra procent.

– Tjejerna är utsatta för oerhört allvarligt sexuellt våld av sina pojkvänner och porren är en jättestark påverkansfaktor. Killarna vill göra saker de sett och tjejerna berättar att de är rädda för att säga emot trots att det gör ont och de inte vill.

Var femte av de utsatta upplevde våld redan i högstadiet och förövaren gick ofta i samma skola. Många tyckte också att det pratas för lite om våld i ungas relationer och vill att det ska tas upp i sex- och samlevnadsundervisningen.

Fråga rakt ut

Enligt Zandra Kanakaris har många en snäv definition av vad våld är. Det är därför viktigt att vuxna pratar med unga om att en schysst relation ska vara våldsfri.

– Poängtera vad du ser händer och fråga rakt ut: "Är han våldsam eller oschysst mot dig?". Man kommer oftast inte få ett ja på en gång för det finns ofta hot och kommentarer om att ingen kommer tro på en och man skäms.

Några varningstecken kan vara om personen isolerar sig från vänner, uteblir från skola eller fritidsaktiviteter eller är stressad kring mobilen.

Brottsliga handlingar bör polisanmälas och hanteras av rättsväsendet, men omgivningen kan ha en viktig roll i att stötta den som är utsatt.

– Det är jätteviktigt att visa att man står kvar. Att man säger "Det är inte ditt fel och du är värd att må bra. Även om du inte berättar nu så kommer vi att fortsätta finnas här för dig".

Marielle Theander Olsson/TT

FAKTA

Fakta: Varningstecken på våld i unga relationer

Var uppmärksam på: blåmärken och skador som har försökt döljas eller som har konstiga förklaringar, sjunkande skolnärvaro, minskat intresse för fritidsaktiviteter, förändringar i utseende och vikt.

Uppmärksamma också om ungdomen isolerar sig från vänner, minskar social kontakt med alla utom sin partner, ursäktar partners dåliga beteende, är utåtagerande eller blir stressad av att släppa telefonen.

Var extra vaksam på om deras partner blir mycket svartsjuk när hen pratar med andra, ställer in planerade aktiviteter i sista minuten eller håller ständig koll via sms, samtal och sociala medier.

Det gäller också om du har sett konflikter som eskalerar till att saker går sönder, att partnern slår på andra saker eller om ungdomen är konstant orolig för att göra sin partner upprörd eller arg.

Lita på magkänslan och fråga flera gånger om du är orolig. Lyssna och trivialisera inte ungas relationer. Agera genom att prata med båda parter enskilt och anmäl eventuella brottsliga handlingar.

Källa: Unga relationer.se/Stiftelsen 1 000 möjligheter

FAKTA

Fakta: Novusundersökningen

Undersökningen har genomförts av Novus på uppdrag av UR i oktober 2020. Intervjuer har gjorts med 1 014 personer i åldern 18–25 år med en deltagarfrekvens på 58 procent.

Undersökningen presenteras i tv-programmet Våra unga och våldet som sänds 17 maj i SVT2 samt på UR Play.

Sport

Hansson imponerade – enkelt till final

Louise Hansson är vidare till final.
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Sport
Sport Louise Hansson fortsätter imponera i sim-EM i Budapest.
24-åringen var överlägsen i semifinalen på 100 meter fjäril och tangerade sitt personliga rekord.
Även Michelle Coleman är finalklar efter nytt årsbästa på 50 meter fritt.
PREMIUM

Louise Hansson var överlägsen i försöken på 100 meter fjäril, och dominansen fortsatte i semifinalen.

Hansson tog en solklar seger i sin semifinal och simmade in på 56,73, vilket var 75 hundradelar snabbare än fransyskan Marie Wattel som vann sin semifinal och var totaltvåa.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
 • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
 • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Utrikes

USA skänker ytterligare 20 miljoner doser

Vaccin mot covid-19 från amerikanska Moderna.
Foto: Foto: Paul Sancya/AP/TT
Utrikes
Utrikes

USA:s president Joe Biden planerar att sända ytterligare 20 miljoner doser vaccin mot covid-19 avsedda för bruk inom landet, till andra länder i slutet av juni.

Syftet är att hjälpa dessa i kampen mot coronapandemin, meddelar Vita husets pressekreterare Jen Psaki.

Det handlar om vaccin från Pfizer-Biontech, Moderna eller Johnson & Johnson, och ska läggas till de 60 miljoner doser av Astra Zenecas covidvaccin som Biden redan tidigare lovat andra länder, enligt nyhetsbyrån Bloomberg.

Inrikes

Benbrott vanligare i välbärgade familjer

Barn som växer upp i stadsmiljö med syskon och högavlönade föräldrar löper större risk för benfrakturer. Arkivbild.
Foto: Erik Svensson/TT
Inrikes
Inrikes Barn som växer upp i stadsmiljö med syskon och högavlönade föräldrar löper större risk för benfrakturer, visar forskning från Umeå universitet.
PREMIUM

Ett av tre barn råkar någon gång under sin uppväxt ut för att ett ben i kroppen går av. Nu pekar forskare på en rad faktorer som ökar risken för benbrott.

"Sambandet mellan inkomst och frakturer kan eventuellt förklaras av att familjer med högre inkomst oftare har studsmattor, skidor och cyklar och större möjligheter att delta i aktiviteter med risk för frakturer", säger Erik Hedström, doktorand vid Umeå universitet, i ett pressmeddelande.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
 • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
 • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Netticasinot.com

Populära casino online Sverige

Netticasinot.com Casino är och har alltid varit ett väldigt populärt nöje som förutom spänningen också kan generera pengar och på Unibet och finska online casino sajter såsom nettikasinot (online casino på finska) så kan man spela dem allra flesta casinospelen och finns naturligtvis online.

Denna artikel kommer att handla rent generellt om olika casinospel och då på Unibet som har ett brett och spännande utbud.

Unibet har ett fantastiskt utbud av casinospel online

På Unibets hemsida finns det flera olika typer av spel att spela på. Förutom spel finns förstås betting i form av odds men också bingo. Unibet har två olika avdelningar för casino, en sida med casinospel och även en sida med live-casino, något som är mycket uppskattat av spelare. Unibet är som många säkert redan vet en av världens allra största och mest använda aktörer inom spel vilket inte är så konstigt med tanke på det enorma utbudet och den ofta väldigt generösa cashback och olika bonusar. Unibet är egentligen ett svenskt företag som skapades redan 1997 och idag är man baserat rent fysiskt på Malta men hemsidan är tillgänglig för i princip hela Europa och många andra länder. 1998 får Unibets grundare sin första licens och då i London pga. spelmonopolet i Sverige.

Runt millenniumskiftet så inser många företag och andra att internet är framtiden och det gäller att var snabb på bollen. Runt millenniumskiftet, eller mer exakt 2001 så lanserar man den första riktiga hemsidan och då på 12 olika språk och kunderna började att strömma in från hela världen. Redan 2003 lanserar man en ny och fräsch sida och man räknar med att man har ca 250 000 registrerade spelare. Med åren har Unibet bara växt och utökat sitt sortiment och en av Europas absolut ledande casino och spelsida. Väldigt tidigt insåg Unibet att live-spel var framtiden och man var tidigt ute med pokerturneringar och andra casinoturneringar som idag mycket populära.

Unibet är mycket populära tack vare sitt generösa utbud av olika spel och främst casinospel. Man erbjuder dem allra klassiskt casinospel och många är egentillverkade av Unibet som har blivit klassiska och välbekanta. Gillar man variation så kommer man definitivt att bli nöjd med Unibets casinospel då det finns en värld av olika casinospel som tillfredsställer dem allra flesta. Det finns naturligtvis olika bonusar kopplade till olika spel som också kan vara en kul sak. På sidan med live-casino så hitta man dem allra klassiska spelen som Roulett, Blackjack, Baccarat, Poker och massa andra både nya men också gamla spel. Det som kan var extra roligt är att det är just live och att känslan blir en helt annan. På den ordinarie casinodelen hittar man en värld av olika spel. Alla dem berömda finns men sedan har man också spel som exempelvis ”Starburst”, ”Wheel of Whishes” och många andra. Nya spel tillkommer med jämna mellanrum medan andra har blivit riktiga legender och är väldigt populära bland många spelare. På hemsidan är det väldigt enkelt att navigera och Unibet har också en ”Unibets Val”, spel som är rekommenderade av själva Unibet som faktiskt kan vara värt att titta närmare på. Beroende på spel och insats så kan man vinna olika summor men vissa spel ger mer än andra och det kan vara spännande. Spel såsom ”Piggy Riches Megaways”, ”Rainbow Jackpot” och ”Robin Hood Wild Forest” är mycket populära spel och som dessutom har generösa bonusar. Är man ute efter en bra plattform för spel så är Unibet ett givet val där man kan välja mellan massa olika casinospel eller mer klassiska. Gillar man Live-casino finn det och med tanke på den stora mängd spel så är det rätt säkert att det finns något för dem allra flesta.

Sport

Sverige femma i EM-finalen

Michelle Coleman simmade första sträckan för Sverige.
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Sport
Sport
PREMIUM

Det svenska laget, utan skadade Sarah Sjöström, hade inte mycket att sätta emot i EM-finalen på 4x100 meter fritt.

Storbritannien blev etta på tiden 3.34,17, tolv hundradelar före Nederländerna. Frankrike rundade av prispallen.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
 • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
 • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Ekonomi

Bilbranschen kräver slopade tullar på stål

På bilden syns tillverkning av personbilar i Volvo Cars fabrik i Torslanda. Arkivbild.
Foto: ADAM IHSE / TT
Ekonomi
Ekonomi Nytillverkade bilar kan bli flera tusenlappar dyrare till följd av stigande stålpriser, enligt branschorganisationen Bil Sweden.
Nu uppmanas EU:s handelsministrar att slopa importtullarna på stål för att dämpa prisökningen.

Inköpspriset på stål — som används i bland annat biltillverkning – har stigit till de högsta nivåerna sedan 2008, enligt Bil Sweden som representerar de stora svenska fordonstillverkarna och importörerna av personbilar, bussar och lastbilar.

– Varmförzinkat stål är en sort som vi köper in i stora volymer. Priset på det har ökat från 550 euro per ton i juli 2020, till 1 150 euro per ton nu i maj. Tillverkningen av en personbil kräver i snitt 900 kilo stål, vilket har inneburit att bilar har blivit omkring 5 000 kronor dyrare att tillverka sedan i somras, säger Bil Swedens vd Mattias Bergman.

Jobbar ikapp

Prisökningen på stål beror till stor del på stigande efterfrågan eftersom fabrikerna jobbar för högtryck, inte helt olikt den globala bristen på halvledare som också slår mot fordonsindustrin. EU:s skyddstullar på stål bidrar till de stegrande priserna, enligt Bil Sweden.

– Fordonsindustrin håller nu på att arbeta ikapp och det är hög efterfrågan på fordon, och det är det som bidrar till stålbristen som driver upp priserna på det vi köper. Men det är inte bara fordonsindustrin som är drabbad, det är likadant för dem som bygger vindkraftverk och andra som är beroende av att köpa in stål, säger Bergman.

Svenska konsumenter har än så länge inte påverkats av prisökningen på stål, men bilproducenterna och importörerna kan komma att höja priserna i handeln om inte stålpriserna stabiliseras eller börjar gå ned, enligt Bil Sweden.

Ska diskutera tullarna

EU:s handelsministrar möts i Bryssel på torsdag för att bland annat diskutera om stål- och aluminiumtullarna mot omvärlden ska förlängas eller inte, enligt Regeringskansliet. Skyddstullarna infördes i juli 2018 för att skydda inhemska stål- och aluminiumtillverkare från prisdumpning i EU efter USA:s beslut att införa liknande skyddstullar.

Bil Sweden uppmanar EU:s handelsministrar att avskaffa tullarna.

– Lyfter man på skyddstullarna skapar man återigen en mer flexibel marknad, vilket kommer att pressa ned stålpriserna. Men om man förlänger dem kommer priserna med stor sannolikhet att även stiga för konsumenterna, säger Bergman.

EU och USA ska inleda förhandlingar om skyddstullarna, meddelade EU:s handelskommissionär Valdis Dombrovskis på måndagen.

Erik Paulsson Rönnbäck/TT

Inrikes

Äldre kvinna knivdödad i lägenhet

En äldre kvinna har avlidit efter att ha skadats av ett vasst föremål. Arkivbild.
Foto: Fredrik Persson/TT
Inrikes
Inrikes
PREMIUM

En kvinna i 70-årsåldern har dött i en lägenhet i Kortedala i Göteborg efter att ha skadats med ett vasst föremål, troligtvis en kniv, skriver polisen på sin hemsida. Flera personer har frihetsberövats.

Larmet kom vid 16-tiden på måndagen och läkare som kom till platsen tillsammans med polisen kunde konstatera att kvinnan avlidit av sina skador.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
 • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
 • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL