Garpenlöv: "En hel del kvar att jobba på"

Tre Kronors VM-förberedande läger i Malmö är över i och med en 5–3-seger mot Norge.
Nu är frågan hur många som har stärkt sina VM-aktier.
– Vi har en hel del kvar att jobba på, säger förbundskapten Johan Garpenlöv i SVT.
Publicerad 4 maj 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Johan Garpenlöv, mitten, tycker att Sverige har en del att jobba på.
Johan Garpenlöv, mitten, tycker att Sverige har en del att jobba på.Foto: Andreas Hillergren/TT

För andra dagen i rad träningsspelade Tre Kronor mot Norge. Och precis som i måndags hamnande Sverige i ett tidigt underläge. Redan efter 58 sekunder gav Tommy Kristiansen Norge ledningen.

I två perioder följde matchen samma mönster. Norge tog ledningen tre gånger och Sverige kvitterade varje gång.

Det var först i tredje perioden som det blev en scenförändring när Andreas Wingerli stänkte in 4–3 från nära håll, assisterad av Philip Holm.

Sverige vann till slut med 5–3 efter att Markus Ljungh satt den sista pucken i nät.

Fyra spelare rosas

På fyra matcher under lägret i Malmö har det blivit tre segrar (två mot Norge och en mot Danmark). Förlusten kom mot Danmark.

Förbundskapten Johan Garpenlöv valde efter matchen att lyfta fram Skellefteås forwardstrio med Jesper Frödén, Jonathan Berggren och Wingerli. Frödén gjorde mål och Berggren hade två assist. Även Luleås Nils Lundkvist, som blev målskytt för andra kvällen i rad, rosades.

– Jag tycker att Nils Lundkvist på backen har gjort det bra. Skellefteåkedjan driver på och producerar i varje match och byte, säger Garpenlöv i SVT.

Samlas nästa vecka

Ishockey-VM i Riga inleds 21 maj men innan dess väntar ytterligare en chans för svenska spelare att visa upp sig. 12–16 maj kommer Tre Kronor att spela träningsturneringen Carlson Hockey Games där man möter Finland, Ryssland och värdnationen Tjeckien.

– Vi kommer att åka hem och så samlas vi nästa vecka. Från det att den här intervjun är slut fram till nästa vecka kan det hända saker i vår trupp, säger Garpenlöv.