Annons

Henry: Ek kommer inte backa om Arsenal

Spotifygrundaren Daniel Ek har kontaktat Arsenals ägare med intentionen att köpa klubben, bekräftar Thierry Henry till Sky Sports.
Publicerad 4 maj 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Franske före detta Arsenalprofilen Thierry Henry stöttar Daniel Eks ambitioner. Arkivbild.
Franske före detta Arsenalprofilen Thierry Henry stöttar Daniel Eks ambitioner. Arkivbild.Foto: Graham Hughes/AP/TT

Henry – Arsenals bästa målskytt genom tiderna – bekräftar nu att han tillsammans med klubblegenderna Dennis Bergkamp och Patrick Vieira stöttar Eks planer. De tre formar en rådgivande grupp till Ek, enligt nyhetsbyrån AFP.

– Han vill återskapa Arsenals DNA, identiteten som enligt mig gått förlorad sedan länge, säger Henry till Sky Sports.

Annons

Den amerikanska ägarfamiljen Kroenke har kritiserats i åratal av klubbens supportrar. Kritiken har tilltagit efter att Arsenal var en av de tolv klubbarna som låg bakom den hårt kritiserade "superligan". Tusentals supportrar har samlats för att protestera och på Twitter har hashtaggen "#KroenkeOut" trendat. Ägarfamiljen har dock uppgett att en försäljning av klubben inte är aktuell.

– Jag vill upprepa att Daniel inte kommer att backa – han kommer att vara där och se om de vill sälja, säger Henry och varnar samtidigt för att processen kan bli lång och svår.

Daniel Ek uppgav i förra veckan att han säkrat pengarna för att lägga ett bud på klubben, som han varit supporter av sedan barnsben.

– Jag är väldigt seriös. Jag har säkrat pengarna för det, och planerar att lägga ett övertygande bud och jag hoppas att de lyssnar på det, sade han i en intervju med tv-kanalen CNBC.

Fakta: Kroenkes historia i Arsenal

Fakta: Kroenkes historia i Arsenal

Stan Kroenke och bolaget Kroenke Sports & Entertainment (KSE) äger ett flertal klubbar i sportvärlden, utöver Arsenal bland annat NHL-laget Colorado, NBA-laget Denver Nuggets och NFL-laget Los Angeles Rams.

Kroenke och KSE köpte sina första aktier i Arsenal 2007. Två år senare ägde de flest aktier i klubben, med drygt 30 procent.

2011 blev amerikanen majoritetsägare med drygt 66 procent av aktierna, och sedan 2018 äger KSE samtliga aktier i klubben efter att ha köpt ut den ryske oligarken Alisjer Usmanovs innehav.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons