Annons

Efter attackerna – Rangers rasar mot NHL-chef

Washingtonstjärnan Tom Wilson slapp avstängning efter attackerna på Rangersduon Pavel Butjnevitj och Artemij Panarin.
Nu kräver New York-klubben disciplinnämndschefens avgång.
Publicerad 5 maj 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Washingtons Tom Wilson undvek avstängning efter attackerna i NHL-matchen mot Rangers.
Washingtons Tom Wilson undvek avstängning efter attackerna i NHL-matchen mot Rangers.Foto: Bruce Bennett/AP/TT

"Vi betraktar detta som att NHL:s disciplinnämndschef, Geroge Parros, har försummat sina skyldigheter och anser att det är olämpligt att han fortsätter i sin nuvarande roll", skriver klubben i ett uttalande.

Tom Wilson tryckte ned Pavel Butjnevitj och slog honom i huvudet innan han rök ihop med Artemij Panarin. Rangerssvensken Mika Zibanejad var på isen när bråket utbröt och beskrev händelsen som "fruktansvärd".

Annons

"The New York Rangers är extremt besvikna att Tom Wilson inte stängdes av för sina skrämmande våldshandlingar i måndagens match", skriver klubben.

Rangers skriver att Wilsons angrepp orsakade en skada på Panarin som gör att ryssen inte kan spela mer den här säsongen. De beskriver Wilson som en "återfallsförbrytare" som har en "lång historia" av liknande händelser.

"Vi finner det chockerande att NHL och dess disciplinnämnd misslyckats med att ha vidtagit lämpliga åtgärder och stängt av honom på obestämd tid", skriver de.

Rangers förlorade matchen med 3–6 och missar NHL-slutspelet.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons