Annons

Oro för inflation sänkte USA-börsen

Publicerad 11 maj 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Wall Street föll under tisdagen. Arkivbild.
Wall Street föll under tisdagen. Arkivbild.Foto: Frank Franklin II/AP/TT

De ledande indexen på de amerikanska börserna backade för andra dagen i rad, i linje med börserna i Europa och Asien. I måndags var det teknikaktierna som agerade sänken. Under tisdagen hade nedgången spritt sig till de flesta delarna av börsen.

Dow Jones industriindex föll 1,4 procent och tekniktunga Nasdaq-index backade 0,1 procent. Det breda S&P 500-indexet följde samma mönster och gick ned 0,9 procent.

Annons

USA:s arbetsmarknadsdepartement släppte på tisdagen en rapport som pekade mot att det finns gott om lediga jobb. Tillsammans med fredagens siffror, som visade att sysselsättningsgraden ökar långsammare än väntat, är det något som sprider inflationsskräck på Wall Street.

– Jag tror inte marknaden litar på Fed (USA:s centralbank) när den säger att den inte kommer att höja räntan förrän efter 2023, säger Ryan Detrick, marknadsanalytiker på LPL Financial.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons