Annons

Målpass av Kulusevski i Juventus seger

Dejan Kulusevski vässade EM-formen och stod för en assist när Juventus tog en tung bortaseger med 3–1 mot Sassuolo i italienska Serie A.
Men Turinlaget är fortsatt utanför topp fyra – alla konkurrenterna tog också tre poäng.
Publicerad 12 maj 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Dejan Kulusevski spelade fram Paulo Dybala till 3–1-målet mot Sassuolo. Arkivbild.
Dejan Kulusevski spelade fram Paulo Dybala till 3–1-målet mot Sassuolo. Arkivbild.Foto: Marco Alpozzi/AP/TT

En topp fyra-placering innebär en biljett till Champions League nästa säsong och efter den tunga 0–3-förlusten mot Milan i förra omgången ligger Juventus precis utanför, på en femteplats.

Trots segern mot Sassuolo är tabellpositionen oförändrad. Både Atalanta och Milan vann sina respektive matcher i kväll, och i går tog Napoli en viktig seger mot Udinese.

Annons

Sassuolo kunde annars ha tagit ledningen på straff efter 16 minuter, men veteranen Gianluigi Buffon gick åt rätt håll och räddade.

I stället gjorde fransmannen Adrien Rabiot ledningsmålet på ett vänsterskott som gick via stolpen i mål. Rabiot stod också för framspelningen när Cristiano Ronaldo utökade till 2–0 i slutet av första halvlek.

Giacomo Raspadori reducerade för Sassuolo en kvart in i andra halvlek, men sju minuter senare fick Dejan Kulusevski bollen i en kontring, drev bollen framåt på offensiv planhalva och hittade fram perfekt till Paulo Dybala som chippade in sitt 100:e mål i Juventuströjan. Kulusevski spelade hela matchen i 3–1-segern.

Milan verkade inte sakna skadade Zlatan Ibrahimovic nämnvärt när man körde över Torino med klara 7–0. Kroaten Ante Rebic gjorde hattrick på tolv minuter i andra halvlek, och innan det hade vänsterbacken Theo Hernandez blivit tvåmålsskytt.

Även Atalanta vann (2–0 mot Benevento) och ställningarna är oförändrade i kampen om Champions League-platserna. Juventus ligger en poäng bakom Napoli på fjärdeplatsen och har tre poäng upp till Milan och Atalanta.

Ola Palmström/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons