Annons

Coronafall stoppar Ystads cupfinal i Aten

En handbollsspelare i Ystads IF har testat positivt för coronaviruset.
Därmed kan inte det svenska herrlaget spela lördagens final i European Cup mot AEK i Aten.
Publicerad 13 maj 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Ystads IF har fått ett coronafall i laget och kan inte spela finalen i European Cup på lördag. Arkivbild.
Ystads IF har fått ett coronafall i laget och kan inte spela finalen i European Cup på lördag. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

– Fruktansvärt tråkigt men vi måste sätta säkerheten först, säger YIF:s klubbchef Andreas Narsell till Ystads Allehanda.

– Om vi följer alla rekommendationer går det inte att sätta sig på ett flygplan med spelare som under en veckas tid skulle kunna ha umgåtts med en smittad lagkamrat. Det har ju varit täta kontakter på träningar och samlingar.

Annons

Finalen i European Cup är en av de absolut största matcherna i klubbens historia och YIF räknar med att det europeiska förbundet inte ger AEK segern på walk over.

– Under torsdagen ska EHF försöka samla de ansvariga och komma fram till ett beslut hur man går vidare. Från vår sida är vi helt inställda på att spela finalen vid ett senare tillfälle, ja, så fort som det är möjligt, säger Narsell.

Tidigare under turneringen fick dock Ystadslaget en seger på walk over då motståndaren drabbades av coronasmitta.

Ingela Ahlberg/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons