Annons

Europadomstolen kan få avgöra om Super League

Publicerad 13 maj 2021 • Uppdaterad 29 november 2021
En spansk domstol vill att Europadomstolen utreder om Uefa kan straffa Super League-klubbarna. En av dem som är kvar är Real Madrid (bilden). Arkivbild.
En spansk domstol vill att Europadomstolen utreder om Uefa kan straffa Super League-klubbarna. En av dem som är kvar är Real Madrid (bilden). Arkivbild.Foto: Manu Fernandez/AP/TT

En domstol i Madrid vill att Europadomstolen beslutar om Fifa och Uefa bryter mot EU:s konkurrensregler när man hindrar fotbollsklubbar att bilda utbrytarligan Super League.

Den spanska domstolen vill också att det utreds om fotbollens världsförbund (Fifa) och Europaförbund (Uefa) har rätt att förelägga restriktioner eller straff för klubbar som vill stanna kvar och jobba för en superliga.

Av de tolv klubbar som ursprungligen var med på planerna om att bilda en superliga är nu bara tre kvar – Juventus, Barcelona och Real Madrid. Uefa har startat en disciplinär utredning av dem.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons