Annons

Klart: CL-finalen flyttas till Porto

Nu är det klart. Champions League-finalen flyttas från Istanbul till Porto på grund av coronapandemin.
"Det hade inte varit rätt att supportrarna inte fått se sina lag i säsongens största match", säger Uefa-basen Aleksander Ceferin.
Publicerad 13 maj 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Manchester City får spela Champions League-final mot Chelsea i Porto. Arkivbild.
Manchester City får spela Champions League-final mot Chelsea i Porto. Arkivbild.Foto: Dave Thompson/AP/TT

I fredags beslöt Storbritannien att "rödlista" Turkiet, som har en stor coronasmittspridning just nu, vilket innebär att brittiska supportrar inte kan resa till landet. Det har också varit frågetecken kring om spelarna i lagen kunde slippa sitta i hotellkarantän i upp till tio dagar efter att ha lämnat Istanbul. Det skulle i så fall ha påverkat en del spelares uppladdning till EM.

Lösningen blir nu att finalen spelas på Estadio do Dragao i Porto den 29 maj.

Annons

Europeiska fotbollsförbundet (Uefa) skriver i ett pressmeddelande att det gjordes stora ansträngningar för att få finalen att spelas i Storbritannien, men att det inte gick att lösa på grund av att undantag inte kunde göras från de brittiska karantänsbestämmelserna.

I Porto kommer det att släppas in 6 000 supportrar från vardera lag.

"Jag tror att vi alla är överens om att vi hoppas att vi aldrig mer ska behöva vara med om liknande år som vi just haft. Supportrar har lidit i mer än tolv månader utan möjlighet att få se sina lag på plats och att nå Champions League-final är höjdpunkten i klubbfotbollen. Att beröva dessa supportrar möjligen att se finalen var inget alternativ och jag är mycket nöjd med att den här kompromissen kunnat genomföras", säger Uefas ordförande Aleksander Ceferin i ett pressmeddelande.

Det har ryktats om att Istanbul ska få en framtida Champions League-final i stället. Ceferin säger:

"Jag hoppas få åka till Istanbul och Turkiet för en Champions League-final och många andra evenemang i nära framtid".

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons