Annons

Klart: Förlänger tv-avtal för 53 miljarder

Publicerad 13 maj 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Premier League, här matchen Chelsea–Arsenal, har förlängt tv-avtalet för tre säsonger.
Premier League, här matchen Chelsea–Arsenal, har förlängt tv-avtalet för tre säsonger.Foto: Catherine Ivil/AP/TT

Coronapandemin sätter stopp för nya tv-avtalsförhandlingar i Premier League. I stället förlängs det nuvarande avtalet – för motsvarande 53 miljarder kronor.

Avtalet för tv-rättigheterna i Storbritannien gäller tre säsonger, från 2022-2023 till 2024-2025. Och det är värt lika mycket som det nuvarande.

Annons

Ligan säger att man fått regeringens godkännande att förlänga tv-rättigheterna med nuvarande rättighetsinnehavare i stället för att söka nya, på grund av coronapandemin.

I det nya avtalet finns också motsvarande 1,18 miljarder kronor som ska gå till drygt 1 000 klubbar i lägre fotbollsdivisioner i engelsk fotboll.

– Vi uppskattar att regeringen tillåter det här arrangemanget. Covid-19 har haft betydande påverkan på fotboll och att kunna förnya med våra brittiska tv-rättighetsinnehavare reducerar osäkerheten, ger stabilitet och främjar förtroendet för fotbollspyramiden, säger Premier Leagues vd Richard Masters.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons