Markstedt tvåmålsskytt i storsegern

Publicerad 13 maj 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Vittsjös Clara Markstedt gjorde två mål mot AIK. Arkivbild.
Vittsjös Clara Markstedt gjorde två mål mot AIK. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Damallsvenska nykomlingen AIK åkte på storstryk av Vittsjö, 0–4, i damallsvenskan i fotboll. Clara Markstedt gjorde två av målen.

AIK hade inför matchen inlett säsongen med poäng i tre av fyra matcher, men i matchen mot Vittsjö var man inte nära att ta poäng. Laget hade få egna chanser och försvarsspelet var rörigt. Framför allt i första halvlek då Vittsjö kunde göra två mål efter slarv i AIK.

Clara Markstedt tilldömdes 1–0-målet sedan AIK-försvaret inte lyckades rensa bort bollen.

Sju minuter senare lyckades inte AIK-målvakten Milla-Maj Majasaari boxa bort bollen ordentligt efter en frispark. Bollen tog till slut på en försvarare och in i mål.

Markstedt ökade sedan på till 3–0 på nick några minuter före pausvilan.

Vittsjös fjärde mål kom i den 76:e minuten då Emily Gielnyk nickade bollen i mål.

Vittsjös andra seger för säsongen innebär att man klättrar fyra placeringar upp till fjärde plats. AIK halkar ner två placeringar till sjunde.