Annons

Beräkning av korttidsarbete ska prövas

Publicerad 14 maj 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Tillväxtverket vill ha prövning av korttidsstödet. Arkivbild.
Tillväxtverket vill ha prövning av korttidsstödet. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Nu ska frågan om stöd för korttidsarbete prövas av Högsta förvaltningsdomstolen. Tillväxtverket har fått prövningstillstånd i ett mål som handlar om vilken månad som är rätt att jämföra med.

Enligt Tillväxtverket råder oklarheter, och det finns risk för att skattepengar förslösas, eftersom det varit möjligt att söka stöd för en person som anställts under själva stödperioden. Tillväxtverket vill att stöd bara ska kunna ges för personer som anställts innan stödet tas i bruk.

Annons

"Det är viktigt för tillämpningen att jämförelsemånaden är förutsägbar för företagen. Därför anser Tillväxtverket att jämförelsemånaden ska utgå från när företaget gör ansökan eller när stödperioden inleds, och inte när Tillväxtverket fattar beslut", säger myndighetens överdirektör Francisca Ramsberg i ett pressmeddelande.

Johanna Cederblad/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons