Annons

Böter för förälder som hämtade inomhus

Publicerad 14 maj 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Lunds tingsrätt dömer en förälder för olaga intrång efter trots mot förbudet mot att hämta och lämna barn inomhus på en skola i Höör. Arkivbild.
Lunds tingsrätt dömer en förälder för olaga intrång efter trots mot förbudet mot att hämta och lämna barn inomhus på en skola i Höör. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Trots att skolbarnen av smittoskäl skulle lämnas och hämtas utomhus gick en förälder i januari i år in på en skola i Höör. Nu kommer straffet: 2 250 kronor i böter för olaga intrång, rapporterar P4 Malmöhus.

Till följd av att föräldern trotsade reglerna sattes väktare in på skolan under två dagar. Kommunen har krävt att förälderns skadestånd skulle täcka kostnaderna för detta, men fick inte Lunds tingsrätt med sig på den punkten. Föräldern nekar till brott.

TT

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons