Annons

Schough hjälte när Rosengård tog femte raka

Olivia Schoughs fjärde mål grejade nya klubbens femte raka seger.
– Vi höll också vår fjärde nolla bakåt, det är vi såklart nöjda med, säger Olivia Schough efter Rosengårds 1-0-seger borta mot Växjö i damallsvenskans femte omgång.
Publicerad 14 maj 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Olivia Schough slog till igen för Rosengård. Arkivbild.
Olivia Schough slog till igen för Rosengård. Arkivbild.Foto: Stefan Jerrevång/TT

Växjös seger med matchens enda mål borta mot serietvåan Rosengård var en av förra säsongens stora knallar. Skånskorna var med andra ord förvarnade, men även gigantiska favoriter inför det som blev mötet mellan serieledaren och tabelljumbon.

Växjö höll emot i knappt 13 minuter. Då rann Olivia Schough, som inför säsongen anslöt till Rosengård från Djurgården, igenom smålänningarnas försvar och avslutade sitt vackra solonummer med att skjuta in det som visade sig bli segermålet.

Annons

– Jag hade bra fart, då behöver man inte dribbla så mycket. Det var kanske inte så snyggt, men den gick in, säger matchens enda målskytt.

Förbundskaptenen på plats

Eftersom Olivia Schough är en av de spelare som har ambition om att vara med i Sveriges kommande OS-trupp var det förstås passande att förbundskapten Peter Gerhardsson såg det hela från läktarplats.

– Det visste jag inte, att han var här idag. Att få spela i OS är givetvis ett stort mål i år, säger hon.

Rosengård hade bollen mest, men Växjö uppträdde stabilt i sitt försvarsspel och stack upp då och då i en första halvlek som måste anses som välspelad. I upptakten av andra halvlek stod det klart att Rosengård, sitt stora favoritskap till trots, skulle få slita för poängen den här aftonen. Växjö kämpade desperat och visade även spelmässigt kunnande som antyder att laget har kapacitet att lyfta från sin nuvarande tabellplacering.

– Det är alltid tufft att komma hit på gräs. Växjö kämpade stenhårt i 90 minuter, vi fick verkligen kämpa för segern, säger Olivia Schough.

Tre nya poäng

Men trots stundtals vackert bolltrillande från båda håll hade lagen svårt att skapa de riktigt skarpa målchanserna. Det sprakade inte om serieettan från Skåne denna afton, men laget kontrollerade tillställningen hela vägen in i kaklet och kunde sätta sig på bussen hem med tre inspelade poäng.

Rosengård toppar fortsatt den aningen haltande damallsvenska tabellen, nu med maximala 15 poäng.

– Det är aldrig lätt att komma in i ett lag, men jag trivs hur bra som helst i Rosengård, säger Olivia Schough.

Växjö däremot är i skriande behov av att vinna matcher eftersom laget just nu ligger sist i tabellen med en inspelad poäng.

Ola Karlman/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons