Annons

Sköt mot exets bostad – döms

Publicerad 14 maj 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
En man döms till ett långt fängelsestraff efter att ha skjutit med gevär mot en altan och nästan träffat en person. Arkivbild.
En man döms till ett långt fängelsestraff efter att ha skjutit med gevär mot en altan och nästan träffat en person. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man i Laholm döms till nio års fängelse efter att ha skjutit genom ett fönster i sin tidigare flickväns villa, rapporterar lokala medier.

Mannen låg i ett buskage och siktade mot en altan tio meter bort. Kulan som gick genom fönstret passerade alldeles intill en person som satt på altanen. Denne fick skärsår i ansiktet av glassplitter från fönstret.

Annons

Tingsrätten bedömer att skyttens avsikt var att mörda kvinnan han tidigare hade en relation med, eller hennes nye pojkvän, skriver Hallandsposten. Personerna på altanen var dock två andra personer som var på besök.

Polisen grep skytten senare på natten, inte långt ifrån brottsplatsen. Han var då narkotikapåverkad och gick omkring utan skor på fötterna.

Han döms mot sitt nekande till nio års fängelse för bland annat mordförsök, grovt olaga hot och vapenbrott. Han ska också betala skadestånd till totalt fem brottsoffer.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons