Annons

Stor rutin i OS-truppen i pingis

Med tio veckor kvar till OS i Tokyo är det svenska bordtennislaget uttaget. Herrarnas förbundskapten Jörgen Persson har tagit ut en rutinerad trupp med VM-tvåan Mattias Falck som ankare.
Publicerad 14 maj 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Mattias Falck är ankaret i OS-truppen i bordtennis. Arkivbild.
Mattias Falck är ankaret i OS-truppen i bordtennis. Arkivbild.Foto: Anders Bjurö/TT

Världsåttan Mattias Falck var redan OS-klar. Han kompletteras i singelspelet av Anton Källberg, trots att han är sämst rankad i OS-truppen, 53:a i världen.

"Anton har haft en fantastisk säsong i tyska Bundesliga där han i sitt lag Borussia Düsseldorf successivt tagit mer och mer ansvar som försteman. Han avgjorde exempelvis European Champions League på ett imponerande sätt i vintras och trots att Anton är rankad som fyra av våra spelare så är det ingen tvekan om att han har tillhört våra två bästa spelare denna säsong", säger Persson i ett pressmeddelande.

Annons

I lagtävlingen får Falck och Källberg sällskap av Kristian Karlsson och Jon Persson är reserv på plats.

"Kristian Karlsson är ett utmärkt komplement som lagspelare och en stark dubbelspelare som kan spela både med Anton och Mattias samt absolut gå in och ta sina singelmatcher för laget med sin höga högsta kapacitet", säger Persson.

"Övriga spelare i herrtruppen, Truls Möregårdh och Elias Ranefur, får koncentrera sig på att konkurrera om en plats till kommande mästerskap. Båda dessa har framtiden för sig och är på väg uppåt".

Den stora talangen, 19-årige Truls Möregårdh, har nyligen kommit tillbaka efter en knäoperation.

Linda Bergström tar den svenska platsen i singel i damturneringen. Stina Källberg, som föll knappt i det europeiska OS-kvalet tidigare under våren, åker med till Tokyo som sparring åt Linda Bergström.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons