Annons

Inför varning efter rasismen mot Tusse

Publicerad 15 maj 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Tousin "Tusse" Chiza. Arkivbild.
Tousin "Tusse" Chiza. Arkivbild.Foto: Banfa Jawla/SvD/TT

Efter att Eurovisions kommentarsfält fyllts av hat och rasism agerar nu arrangören EBU – med varningstexter, skriver Aftonbladet.

Alla nya videor på Eurovisions Youtube-kanal förses i fortsättningen med en varning som informerar om att rasism och andra former av påhopp inte accepteras. Användare som ändå gör sig skyldiga till sådant kommer att blockeras och rapporteras.

Annons

Enligt EBU filtrerar man också bort vissa ord och emojier på sina sociala medier och granskar flaggade kommentarer varje timme.

Det var förra veckan som Aftonbladet uppmärksammade att det dök upp flera rasistiska påhopp i anslutning till bilder på Tusse, som representerar Sverige i tävlingen. I kommentarerna förekom också många vikthån mot favorittippade Destiny Chukunyere från Malta, enligt tidningen.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons