Målsuccé för Isak – dramatisk avslutning väntar

Alexander Isak gjorde två mål på tio minuter i Real Sociedads seger mot Valladolid.
Nu väntar en rafflande avslutning i sista ligaomgången.
I kampen om ligatiteln är det också dramatiskt där Atlético Madrid har fördel mot lokalrivalen Real Madrid efter en mäktig vändning mot Osasuna.
Publicerad 16 maj 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Alexander Isaks fina säsong i Spanien fortsätter.
Alexander Isaks fina säsong i Spanien fortsätter.Foto: Angel Fernandez/AP/TT

Alexander Isak visar upp fin målform med fotbolls-EM mindre än en månad bort.

Svensken satte sitt första mål mot Valladolid redan efter sex minuter när han fint vände upp i straffområdet och precist knorrade in 1–0 vid bortre stolpen.

Tio minuter senare kom 21-åringens andra mål när han sprang i djupled och hårt och lågt sköt in 2–0.

Tangerade Zlatan

Det var Isaks 15:e och 16:e ligamål för säsongen. En notering som gör att han tangerar Zlatan Ibrahimovics rekord för flest ligamål av en svensk under en La Liga-säsong. Ibrahimovic gjorde 16 mål för Barcelona säsongen 2009/2010.

Real Sociedad vann med 4–1 efter mål av David Silva och Adnan Januzaj. Isak byttes ut i halvtid.

Femteplacerade Real Sociedad tampas med Real Betis och Villareal om att säkra en plats till Europa League nästa säsong. Med en omgång kvar att spela är Isaks lag en poäng före konkurrenterna.

Drama i Madrid

Men det är även dramatiskt i den spanska ligatoppen som har utvecklats till en kamp mellan två huvudstadsrivaler där Atlético Madrid har fördel.

Men laget var illa ute hemma mot Osasuna efter att bortalaget tog ledningen i 76:e minuten. Samtidigt ledde största rivalen Real Madrid borta mot Athletic Bilbao.

Men i 82:a minuten kvitterade Renan Lodi och sex minuter senare sköt Luis Suarez in slutresultatet 2–1.

Därmed toppar Atlético Madrid La Liga på 83 poäng, två poäng före Real Madrid som vann med 1–0 mot Athletic Bilbao.