Annons

Två döda vid läktarkollaps i synagoga

Publicerad 16 maj 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Israeliska sjukvårdare och en ung man bär i väg en man som skadats när en läktare rasade i en synagoga invid Jerusalem på lördagen.
Israeliska sjukvårdare och en ung man bär i väg en man som skadats när en läktare rasade i en synagoga invid Jerusalem på lördagen.Foto: Gil Cohen-Magen/AFP/TT

Minst två personer dog och 132 skadades, varav fem allvarligt, när en läktare kollapsade i en synagoga nära Jerusalem, rapporterar The Jerusalem Post.

Åtta är måttligt skadade och 119 har lätta skador, enligt räddningstjänsten Magen David Adom.

Annons

Olyckan inträffade på söndagseftermiddagen i bosättningen Givat Ze'ev på den ockuperade Västbanken.

I en video syns hur dussintals människor faller rakt ner från åtskilliga meters höjd när den övre läktardelen mycket snabbt ger vika.

Hundratals församlingsmedlemmar var på plats för att fira den judiska högtiden Shavuot, enligt statliga mediekanalen Kan.

– När jag kom dit rådde stort tumult. Folk skrek och sprang runt och berättade att läktaren hade kollapsat med dussintals personer inne i synagogan, säger ambulanssjukvårdaren Moshe Tubolsky enligt The Jerusalem Post.

I uttalande säger premiärminister Benjamin Netanyahu att han ber för de skadade i olyckan.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons