Annons

Selmani efter första målet: "Skönt"

Astrit Selmani har kämpat, slitigt och längtat.
I derbyt mot Djurgården fick han betalt.
– Det är skönt att få i gång målskyttet, säger Hammarbys anfallare efter 2–2-målet.
Publicerad 16 maj 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Hammarbys Astrit Selmani gör 2–2 i derbyt mot Djurgården.
Hammarbys Astrit Selmani gör 2–2 i derbyt mot Djurgården.Foto: Janerik Henriksson/TT

I fjol stod han för 15 mål för Varberg. När Astrit Selmani packade ner benskydden och fotbollsskorna i väskan, stack till Stockholm och Hammarby – då följde även stora förväntningar med på resan norrut.

Men någon målsuccé direkt, det blev det inte.

Annons

Efter sex matcher hade 24-åringen fortfarande noll på målkontot.

Jobbigt?

Inte då.

– Nej, det är mer jobbigt när folk frågar om det är jobbigt, säger Selmani med ett leende.

– Men som anfallare vill man göra mål, och det är klart jag vill göra mål. Jag kan inte säga att mål inte räknas, de räknas hela tiden. Som forward vill man göra mål. Nu fick jag göra två poäng och hjälpa laget till poäng. Det är vad man vill.

– Nu har jag fem poäng och det är ganska okej men jag vet att jag har mer i mig. Jag vill slå mitt poängrekord från förra året.

"I chock"

Till slut fick han då betalt för allt slit – och det dessutom i ett derby mot Djurgården.

Anfallaren hade bud på flera mål, bland annat frilägen och en felaktig avvinkning för offside, och hittade rätt först i 80:e minuten.

Ett mål som gav 2–2 och en poäng till Hammarby.

– Jag tänkte inte så mycket. Jag drog till direkt efter att (Akinkunmi) Amoo vann – helt sjukt – en nickduell. Det kändes som han hade en studsmatta under fötterna. Att han vinner den… Jag hamnade lite i chock, hinner inte tänka och bara smäller till den, säger han.

Annons

Den felaktiga offside-avblåsningen sopade dock Selmani snabbt under mattan.

– Det finns inte så mycket att säga. Det är ganska tydligt att jag är onside men vi ska inte gräva oss ner i det. Det är svårt för domarna att ta många beslut samtidigt, säger han.

Tränaren Stefan Billborn:

– Vi har inte haft så mycket flyt med offside eller med domare. Jag frågade inte ens. Jag såg efteråt, att han var ganska klar från egen planhalva… Det är konstigt att missa den, säger han.

"En pingismatch"

Hammarby skapade flest chanser under första halvleken – ändå var det Djurgården som tog ledningen när Kalle Holmberg placerade in bollen bakom David Ousted på tilläggstid.

I andra var det ombytta roller på Tele2 arena. Djurgården hade det mesta – men det var Hammarby som gjorde flest mål; Gustav Ludwigsons 1–1-kvittering i 48:e och Selmanis 2–2 i 80:e.

– Det var lite konstigt, men säkert underhållande att titta på, säger Selmani.

Underhållningsvärdet var även Djurgårdens Magnus Eriksson inne på.

– Det böljande extremt mycket. Det var en pingismatch, det var fram och tillbaka i ganska stora delar, säger han.

– Det var segt att kliva av plan när man inte hade vunnit men sedan när man ser lite nyktert på det så är det nog ganska rättvist.

Anders Wallin/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons