Annons

Efterlängtad utomhuspremiär kan regna bort

Publicerad 17 maj 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Uteservering i Lille i Frankrike. Arkivbild.
Uteservering i Lille i Frankrike. Arkivbild.Foto: Michel Spingler/AP/TT

Med vaccineringen mot covid-19 i full gång och minskad smittspridning har Frankrike börjat sin återöppning. Redan i början på maj lyftes restriktioner för resor mellan regioner. Och på onsdag får restaurangernas uteserveringar fyllas till hälften och utegångsförbudet skjuts fram till klockan 21.

Det enda som kan hindra en lyckad restaurangpremiär är vädret. Ett väntat regnoväder kan nämligen skrämma bort de efterlängtade gästerna.

Annons

– Föreställ dig att man startar upp hela maskineriet igen, skapar en ny meny, återanställer personal, men sedan måste avbryta allting och slänga bort alla varor för att det regnar, säger restaurangägaren Philippe Etchebest till tidningen JDD Sunday.

Dessutom blir det tufft för de restauranger som inte har någon plats utomhus. De får vänta på nästa del av återöppnandet, som är planerad till 9 juni.

På onsdag öppnar även biografer, museer och teatrar i Frankrike.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons