Annons

Stort sug efter kramar och öl i Storbritannien

Britterna kramar sina nära och kära och besöker pubar, gym och andra inomhusaktiviteter när många coronarestriktioner lyfts runt om i England, Wales och delar av Skottland. För Nordirland dröjer det dock till den 24 maj.
Publicerad 17 maj 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
En kvinna tar en öl på en pub i Manchester, England, på måndagen.
En kvinna tar en öl på en pub i Manchester, England, på måndagen.Foto: Foto: Jon Super/AP/TT

Från och med måndagen får till exempel upp till 30 personer träffas utomhus i stora delar av England, medlemmar från två familjer kan ses inomhus och barer, restauranger och kaféer öppnar för servering inomhus.

Dessutom är nedstängningen över för museer, teatrar, biografer samt hotell, pensionat och vandrarhem.

"Alla är glada"

Annons

– Det är otroligt - förväntan och planeringen har varit fantastisk. Vi har hela personalen på plats och alla är glada. Det är skönt att vara inomhus i värmen, säger Ian Snowball, ägaren av Showtime Bar i Huddersfield, till Sky News.

Det har varit tuffa 15 månader, berättar Richard Danks, varumärkeschef på en hamburgerkedja.

– Vi har hållit i gång ... men jag tror att alla som jobbar inom service och restaurang älskar att servera gäster. Så det viktigaste i dag är att ha kunderna tillbaka.

De är inte ensamma åt att glädjas åt att livet nu återgår till nästan den normala.

– Jag kommer bokstavligen att krama varenda människa jag ser, säger skådespelaren Joanna Lumley till The Telegraph.

Manar till försiktighet

Men boende i England har uppmanats att ta det lugnt med kramandet. För även om många britter har längtat efter den här dagen finns fortfarande oro över de virusvarianter som sprids i Storbritannien.

Premiärminister Boris Johnson beskriver måndagens restriktionslättnader som en viktig milstolpe på vägen mot total återöppning – men också som ett steg som måste tas med försiktighet.

– Vi följer spridningen av virusvarianten som först upptäcktes i Indien noga och kommer att agera snabbt där smittan ökar, säger han.

Kafébesökare i Manchester på måndagen.
Kafébesökare i Manchester på måndagen.Foto: Jon Super /AP/TT
Storbritanniens premiärminister Boris Johnson manar till försiktighet i takt med landet återöppnar. Arkivbild från fredagen den 14 maj.
Storbritanniens premiärminister Boris Johnson manar till försiktighet i takt med landet återöppnar. Arkivbild från fredagen den 14 maj.Foto: Matt Dunham/AP/TT
TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons