Annons

Bris öppnar mottagningar för utsatta barn

Publicerad 18 maj 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Bris huvudkontor i Stockholm. Arkivbild.
Bris huvudkontor i Stockholm. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Bris utökar stödet till barn och öppnar fysiska mottagningar med kuratorer på flera platser runt om i landet.

De första mottagningarna ska finnas i Stockholm och Malmö, där stödverksamheten riktar sig till barn i särskilt utsatta situationer. Det kan till exempel handla om att man bor i familjehem, lider av psykisk ohälsa, har varit med om krig eller lever med våld och missbruk i familjen.

Annons

Barnen som besöker Bris kan få kostnadsfri hjälp genom individuella samtal eller familjestöd. Personalen kan också följa med barnet på möten med socialtjänst, skola eller sjukvård.

"Brismottagningarna finns för att kunna erbjuda barn ett nära stöd som är anpassat efter barnets individuella behov och för att minska risken att barn i en svår livssituation faller mellan samhällets stolar", säger Sofia Grönkvist, enhetschef vid Stöd och utbildning på Bris, i ett pressmeddelande.

Senare i år öppnar även mottagningar i Linköping, Göteborg och Umeå.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons