Konstmål av Forsberg – men Nashville föll

Filip Forsberg inledde med ett uppvisningsmål för Nashville.
Men sedan vände favoriterna Carolina och tog ledningen med 1–0 i matcher i lagens åttondelsserie i Stanley Cup.
Publicerad 18 maj 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Nashvilles Filip Forsberg jagar Carolinas Warren Foegele under tisdagsnattens match.Foto: Gerry Broome/AP/TT

Matchen var drygt tolv minuter gammal när Filip Forsberg tog emot en passning från Ryan Johansen och tappade balansen framför mål – men det stoppade inte svensken, som mitt i fallet lyckades styra in pucken i mål och ordna en 1–0-ledning till Nashville.

Men sedan tog det inte ens 90 sekunder för Carolina, som vann Centrala divisionen i NHL:s grundserie, att kvittera.

Nashville tog den fjärde och sista slutspelsplatsen i Centrala divisionen och det lär blir tufft för Filip Forsberg och lagkamraterna Calle Järnkrok, Viktor Arvidsson och Mattias Ekholm att rå på Carolina, med Jesper Fast i truppen.

Nashville hade 2–2 i den andra perioden, men i den tredje drog Carolina ifrån till 4–2, tack vare Jordans Staals andra mål för kvällen. Nashville tog ut målvakten, men förgäves, och Carolina satte slutresultatet 5–2 i tom bur. Lagen möts igen natten mot torsdag, svensk tid.

I nattens andra Stanley Cup-match utjämnade Boston till 1–1 i matcher när man besegrade Washington med 4–3 efter förlängning.

Boston tog ledningen två gånger, men Washington kom tillbaka. I Washingtonmålet storspelade Craig Anderson och gjorde 44 räddningar, men 39 sekunder in i förlängningen fick till slut huvudstadslaget ge vika och se sig besegrat.

Washington vann det första åttondelsmötet med 3–2 efter förlängning. Lagen möts igen för den tredje matchen natten mot torsdag svensk tid.