Annons

Genrepar mot OS-motståndare: "Fler fördelar"

Fotbollslandslaget OS-genrepar i Kalmar den 15 juni mot Tony Gustavssons Australien – som man sedan möter i OS en dryg månad senare.
– Både Peter (Gerhardsson) och jag anser att fördelarna är fler än nackdelarna, säger Gustavsson.
Publicerad 18 maj 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Sverige ska spela OS-genrep mot Australien i Kalmar. Arkivbild.
Sverige ska spela OS-genrep mot Australien i Kalmar. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Australiens svenske förbundskapten säger under en pressträff att diskussionerna om ett OS-genrep mellan länderna hade påbörjats redan före OS-lottningen, och att det hade varit svårt att hitta en annan likvärdig motståndare för landskampsfönstret i juni.

– Det faktum att vi inte möts i öppningsmatchen gör att Peter och jag känner oss trygga med att ligga kvar med matchen, säger han om förbundskaptenskollegan i Sverige, Peter Gerhardsson.

Annons

– Eftersom vi möts i andra matchen i OS har vi sett varandra spela i öppningsmatchen.

Pusselbitar på plats

Gerhardsson säger i ett uttalande att han tycker att det känns bra att alla pusselbitar i planeringen inför OS är helt på plats.

Sedan tidigare är det klart att Sverige möter Norge på Guldfågel arena i Kalmar den 10 juni.

För Gustavsson blir landslagssamlingen i Sverige väldigt viktig för honom och hans landslag. Det blir blott andra samlingen, och första gången som han möter vissa spelare, sedan han tog över Australiens landslag till i år.

Stora förluster

Vid första samlingen i april fick Gustavssons lag rejält på pälsen av Tyskland (2–5) och Nederländerna (0–5).

– Eftersom vi har så extremt lite tid för OS-förberedelser behövde vi spela de här tuffa matcherna för att se var i processen vi var. Jag tror att junicampen blir extremt viktig för att se vilka lärdomar vi fick i april och om vi tagit några steg sedan dess. Men jag förväntar mig inte att det blir perfekt, säger han.

Ola Palmström/TT

Ingela Ahlberg/TT

Fakta: Sveriges spelschema i OS

Fakta: Sveriges spelschema i OS

Onsdag 21 juli: Sverige–USA (Tokyo).

Lördag 24 juli: Sverige–Australien (Saitama).

Tisdag 27 juli: Nya Zeeland–Sverige (Miyagi).

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons