Annons

Misstänkta för Eskilstunabränder har släppts

De tre personer som anhölls efter bränderna i Eskilstuna har släppts på fri fot, rapporterar SVT Nyheter Sörmland.
De är fortfarande misstänkta, men brottsrubricering har ändrats till försök till skadegörelse.
Publicerad 18 maj 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Ett av de fordon som brann under sen söndagskväll i Eskilstuna.
Ett av de fordon som brann under sen söndagskväll i Eskilstuna.Foto: Per Karlsson/TT

Det var under söndagskvällen som ett stort antal bränder bröt ut över hela Eskilstuna och tre män i 20-årsåldern anhölls, misstänkta för att ha varit delaktiga i bränderna.

– Jag har precis hävt anhållandet på de tre misstänkta, säger åklagaren Anna Asklöf till SVT.

Annons

Den tidigare brottsrubriceringen var försök till grov skadegörelse, men det bedöms alltså inte röra sig om ett grovt brott längre.

– Det samlade värdet på de bilar som polisen sett haft bensin på sig når inte upp till en grov skadegörelse, säger Anna Asklöf.

Ny brand i staden

Det har fortsatt att brinna i Eskilstuna, om än på mindre skala. Under natten till tisdagen brann det återigen, den här gången en moped, och räddningstjänsten släckte elden strax efter 01.

Även nattens brand tros vara anlagd och ha ett samband med söndagens händelser.

– Det tycker jag nog att man kan säga. Det är ingen kvalificerad gissning att det hör samman på något sätt, sade Mikael Ehne, vakthavande befäl på polisen, till TT tidigare på tisdagen.

Ingen är misstänkt för branden.

– Vi har identifierat ett antal individer som har befunnit sig i närområdet där, men ingen som är frihetsberövad.

Förstärkta resurser

Polisen beskriver natten till tisdagen som lugn, men har fortsatt att ha förstärkta resurser från lokalpolisområden i polisregion Öst och andra regioner.

– Det har vi även i natt och jag har också beslutat att vi håller kvar lite personal ytterligare efter den här händelsen. Det kan ju också ha haft en verkan på läget, säger Mikael Ehne.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons