Annons

Nya bord på natursköna platser

Publicerad 22 maj 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Bord på vackra ställen gör det lättare att njuta av den svenska naturen.
Bord på vackra ställen gör det lättare att njuta av den svenska naturen.Foto: Visit Sweden

Visit Swedens kampanj "The edible country" lanserades 2019 som ett sätt att få utländska turister att upptäcka möjligheterna att äta i den svenska naturen. Sedan coronapandemin slog till riktades satsningen i stället mot svenskar. Tillsammans med regionala turistorganisationer och lokala kockar placeras bord ut på natursköna platser runt om i landet, och vid bokning får man ett matlagningskit samt recept. Inför årets säsong utökas utbudet med nya bord i Grövelsjön, Orbaden, Trosa och på Ven. Visit Sweden hoppas även kunna öppna ytterligare ett bord utanför Kalix. (TT)

"Vi är fortfarande inte riktigt vana att ta betalt för upplevelser."

Joel Libell, ny strateg för naturturism och hållbarhet på Höga Kusten Destinationsutveckling, kommenterar i ett pressmeddelande strategin för besöksnäringen 2030. Han tror att Höga Kusten kommer att erbjuda fler aktiviteter och besöksmål, och att besökarna kommer att vara villiga att betala mer för genuina upplevelser. (TT)

Joel Libell.
Joel Libell.Foto: Ludwig Arnlund

4 695...

Annons

... kronor är kostnaden för den som vill resa obegränsat med SJ under en månad i sommar. Förra sommaren lanserade man ett nytt tågluffarkort som ger fritt resande med tåg i Sverige. I år kan resenärerna välja kort för antingen 7, 15 eller 30 dagar. En veckas fritt resande kostar 1 895 kronor för en vuxen. (TT)

Nu går det att tågluffa i en vecka i Sverige.
Nu går det att tågluffa i en vecka i Sverige.Foto: Fredrik Sandberg/TT
Lättare att hitta trampvänliga turer

Nu finns en ny märkning, Cyclists Best, som ska hjälpa cyklister att hitta trampvänliga vägar, men också hotell, restauranger och andra platser som förgyller cykelresan. Märkningen har tagits fram av Vätternrundan och riktar sig till cykelintresserade i alla åldrar. På webbplatsen finns förslag på olika cykelrundor, som exempelvis en tur mellan världsarven på Öland eller en kulinarisk runda på Österlen. De är uppdelade i kategorierna lätt, medel och svår. (TT)

En ny märkning och webbplats ska hjälpa cykelsugna att hitta bra rundor.
En ny märkning och webbplats ska hjälpa cykelsugna att hitta bra rundor.Foto: Vidar Ruud/NTB/TT
TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons