GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Detta gäller för de danska besöksmålen

Längtar du efter berg- och dalbanorna på Tivoli? Eller konstverken på Louisiana och Glyptoteket? Och hur länge har restaurangerna öppet? Det här gäller för de olika danska besöksmålen.
Danmark • Publicerad 29 maj 2021 • Uppdaterad 24 november 2021

Tivoli

Det krävs ingen tidsbokning för att komma in i nöjesparken. Däremot måste du boka tid för att åka med vissa åkturer och det gör man i Tivoli-appen.

Tivoli och dess attraktioner står öppet för besökare – se bara till att kolla i appen vilka attraktioner man måste boka tid för.
Tivoli och dess attraktioner står öppet för besökare – se bara till att kolla i appen vilka attraktioner man måste boka tid för.Foto: Fredrik Hagen

Bakken

Du behöver inte boka någon tid för ditt besök, men nöjesparken ser gärna att du bokar dina biljetter online innan ditt besök för att undvika köer vid informationskioskerna.

Antalet gäster i parken övervakas med kameror. Det kan förekomma att ingångarna måste stängas en kort period för att undvika trängsel.

Alla gäster över 12 år ska bära munskydd i åkturerna, köer och spel.

Glyptoteket

Ingen tidsbokning behövs för ditt besök. Munskydd krävs inomhus, du kan dock få ta av det då du sitter ned på museet.

Louisiana

Besöket måste tidsbokas innan ankomst. Detta för att museet ska kunna säkerställa att det finns tillräckligt med utrymme i lokalerna vid besöket.

Besökare över 12 år måste bära munskydd eller visir inomhus. På caféet får man lov att ta av sig masken.

Du måste även boka en sittplats på tåget till Humlebæk. Även här måste du använda munskydd.

Den blå planet

Du måste boka biljett online innan ditt besök till Den blå planet eftersom bara ett begränsat antal besökare tillåts. Inne på akvariet måste du bära munskydd/ansiktsmask men inte utomhus.

Sista beställningen för ölen är klockan 22.
Sista beställningen för ölen är klockan 22.Foto: Stian Lysberg Solum

Restauranger

Restauranger, barer och caféer är öppna men stänger klockan 23. Sista utskänkning av alkohol är klockan 22.

Inomhusservering gäller endast för de som har coronapass. Utomhusservering får besökas utan krav på coronapass.

Munskydd gäller inomhus för alla som är över 12 år – dock inte för sittande restauranggäster.

Nattklubbar och konserter

De danska nattklubbarna är fortsatt stängda. Konsertlokaler kan ha öppet för sittande publik, exempelvis Vega, men även där gäller att man har giltiga covid-dokument att visa upp. Du kan även behöva boka din biljett online innan besöket.

Affärer & shopping

Alla affärer, gallerior och butiker är öppna. Dock gäller munskydd inomhus och butikerna måste se till att undvika trängsel. Butikerna har arealkrav på hur många som får vistas på ett visst utrymme.

Kastrups flygplats

Svenskar får korsa gränsen för att flyga från Köpenhamns flygplats (Kastrup). Flygplatsen är endast öppen för resenärer med giltiga covid-dokument och resehandlingar.

Sammankomster

Inomhus får max 50 personer vistas och utomhus gäller max 100 personer i en samling.

Detta måste du ha med dig:

För att besöka kultur- och nöjesmål måste du, liksom vid inresa till landet, ha med dig och visa upp rätt covid-dokument (coronapass). Alltså något av följande:

* Ett negativt covidtest som inte är mer än 72 timmar gammalt om man kommer från någon av gränsregionerna, Skåne, Halland, Blekinge och Västra Götaland.

* Om du haft covid-19 så ska du kunna visa ett positivt test som är minst två veckor gammalt och max åtta månader gammalt.

* Är du fullvaccinerad eller har fått din första vaccindos minst 14 dagar innan besöket måste du inte visa något negativt covidtest, utan ett intyg på dina vaccinationer.

Dina covid-dokument måste visas tillsammans med ett giltigt id-kort.

För aktuellt inreseläge kolla coronasmitte.dk samt de olika verksamheternas egna hemsidor för öppettider och information.

Matilda ArboreliusSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.