Lagfarter Nsk

42-åring ny ägare till 70-talshus i Tyringe

Kategorier:
Lagfarter Nsk
Lagfarter Nsk Nu är det klart vem som köpt huset på adressen Månstensvägen 13 i Tyringe av Janelle Keshia Anett Windfeld. Ny ägare är Fredrik Karlsson, 42 år, från Hässleholm. Priset blev 1 500 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i maj 2021. Byggår för huset är 1978 och boarean är 145 kvadratmeter.

För ett par månader sedan såldes ett annat hus lite mindre än en kilometer därifrån, på Albobyggegatan 5. Där landade priset på 1 850 000 kronor för det 108 kvadratmeter stora huset.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
  • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
  • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Ekonomi

Brasilien på väg att sälja ut eljätte

Itaipudammen, en av världens största vattenkraftverk, i södra Brasilien. Arkivbild.
Foto: Jorge Saenz/AP/TT
Ekonomi
Ekonomi Brasiliens kongress har gett grönt ljus för en utförsäljning av statliga eljätten Eletrobras. Kritiker varnar för att det kommer leda till allt annat än grön el.

Den brasilianska statligt styrda eljätten Eletrobras kan säljas ut.

Båda kamrarna i den brasilianska kongressen har röstat igenom ett lagförslag som öppnar för att statens ägarandel går ner från dagens 51,82 procent till 45 procent.

Ett antal mindre tillägg till lagen måste också röstas igenom, men sedan kan president Jair Bolsonaro skriva under lagen, ett dokument som han länge velat sätta sin signatur under.

Sydamerikas största

Försäljningen väntas ge statskassan ett tillskott på 35 miljarder real, motsvarande drygt 60 miljarder svenska kronor, och Eletrobras 25 miljarder real.

Staten kommer dock att behålla ett litet grepp över bolaget, lagförslaget garanterar att staten får sista ordet i större strategiska frågor.

Eletrobras är Sydamerikas största elbolag och står för en tredjedel av Brasiliens elförsörjning. Men kritiken mot bolaget har bitvis varit kraftig. Ineffektivt och i stort behov av modernisering, säger kritiker och privatiseringsivrare som president Bolsonaro.

Torka höjer elpriset

Finansminister Paulo Guedes har hävdat att en privatisering skulle sänka invånarnas elkostnader med över 7 procent, men hans politiska motståndare hävdar att elräkningarna kommer att skjuta i höjden samtidigt som landet förlorar kontrollen över sin elproduktion.

Dessutom hotar en privatisering miljön, säger de. Brasilien har fått internationell kritik för sin avverkning av regnskog i Amazonas, och med privatiseringen befaras Eletrobras öka sina utsläpp i elproduktionen.

Samtidigt som förslaget klubbades igenom har svår torka i Brasilien lett till att de stora dammar som förser landet med en stor del av elen inte kan producera el i den takt som krävs. Det har lett till att elräkningarna blir dyrare och dessutom har en extra skatt på elförbrukningen införts.

Eletrobras aktie steg med fem procent i fredags, när senaten klubbade igenom lagförslaget. Det senaste året, när förväntningarna om en statlig försäljning har stigit, har kursen stigit över 40 procent.

Utrikes

95-årig nazistvakt utreds för mordsamröre

För tio år sedan dömdes lägervakten John Demjanjuk för delaktighet i mord på judar ett nazistiskt dödsläger. Nu utreds en av de sista levande nazivakterna. Arkivbild.
Foto: Matthias Schrader/AP/TT
Utrikes
Utrikes

Under andra världskriget tjänade han som lägervakt i ett nazistiskt krigsfångläger. Nu utreds den 95-årige mannen av tyska åklagare för delaktighet i mord på sovjetiska krigsfångar.

Den misstänkte var stationerad i Stalag VI C Bathorn i nordvästra Tyskland från oktober 1943 till april 1945 när lägret befriades.

Tusentals av lägerfångarna var soldater från Sovjetunionen, varav ett stort antal dog av misshandel, sjukdom, överansträngning och svält enligt åklagarmyndigheten i den tyska staden Celle.

Efter domen 2011 mot lägervakten John Demjanjuk för delaktighet i mordet på judar i lägret Sobibor har Tyskland trappat upp jakten på lägre rankade nazister.

Åklagarna har tiden emot sig att hinna ställa de sista ännu levande förövarna från nazitiden inför rätta. Bara ett dussintal fall är fortfarande öppna för utredning, enligt tyska medier.

Inrikes

Flera desinfektionsmedel ineffektiva

Antalet desinfektionsmedel på den svenska marknaden ökade med nästan 400 procent i fjol, jämfört med året före. Arkivbild.
Foto: Erik Simander/TT
Inrikes
Inrikes
PREMIUM

Coronapandemin har gjort att utbudet av desinfektionsmedel har ökat enormt det senaste året. Antalet sådana medel på den svenska marknaden steg med nästan 400 procent i fjol, jämfört med året före.

Kemikalieinspektionen har nu granskat 85 hand- och ytdesinfektionsprodukter. Av dessa bedömdes 18 procent ha allvarliga brister, till exempel att de innehöll otillåtna ämnen eller hade för låg halt verksamt ämne för att vara effektiva.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
  • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
  • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Nassib förste NFL-spelaren att komma ut

Las Vegas Raiders Carl Nassib. Arkivbild.
Foto: Alex Gallardo/AP/TT
Sport
Sport

Carl Nassib, som spelar i NFL-laget Las Vegas Raiders, säger på sociala medier att han är gay. Han är därmed den förste spelaren i den högsta ligan för amerikansk fotboll som är öppet homosexuell.

– Jag har tänkt berätta det här ett tag nu, och äntligen känner jag mig tillräckligt trygg för att lätta mitt hjärta, säger han i ett videoklipp på Instagram.

– Jag gör inte det här för att få uppmärksamhet – jag tycker att det är så viktigt med representation och synlighet, och jag hoppas att filmer som den här och hela grejen med att komma ut inte kommer att behövas i framtiden, fortsätter han.

Nassib säger vidare att han skänker motsvarande 860 000 kronor till organisationen Trevor project, som arbetar för att förebygga självmord bland unga hbtq-personer i USA.

"Det gör mig så otroligt ledsen att våra hbtq-unga löper en högre självmordsrisk. Jag känner ett enormt ansvar att hjälpa på de sätt som jag kan", skriver Nassib i Instagraminlägget.

Emma Gyllestad/TT

Utrikes

Kuba: Hög effektivitet för vaccin

En man i Kubas huvudstad Havanna får en dos av det inhemska vaccinet Abdala. Bild från i maj.
Foto: Ramon Espinosa/AP/TT
Utrikes
Utrikes

Kubas läkemedelsmyndighet uppger att ett inhemskt vaccin mot covid-19, Abdala, efter slutfastester visar hög effektivitet – 92,28 procent.

Beskedet kommer dagar efter det att ett annat vaccin, Soberana 2, uppgavs ha en effektivitet på 62 procent efter två av tänkta tre doser.

Önationen började redan i maj använda Abdala för vaccinering för att ha "ett försprång" när ett av de två vaccinen får ett nödgodkännande, vilket väntas under sommaren.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Awisee

Gör skillnad med Miljonlotteriet!

Miljonlotteriet Det är på alla håll i världen som det händer en hel del i dagsläget och det finns massor av människor som gör vad de kan för att hjälpa till. IOGT-NTO är rörelsen som står bakom Miljonlotteriet och de är särskilt inriktade på barnen som växer upp i svåra hemförhållanden.

Genom att spela på skraplotter och bingo på Miljonlotteriet så är man samtidigt med hjälper utsatta människor att klara av vardagen. När det händer saker i vårt samhälle så är det ofta barnen som får ta smällen och det är just detta som föreningen riktar in sig på som mest. Varje år anordnar IOGT-NTO möjligheten för barn att delta på bland annat läger och en hel del andra evenemang som skapar minnen för livet för många barn som växer upp i tunga hemförhållanden.

Kontoret ligger i Mölnlycke och nyligen valde Miljonlotteriet att satsa mer digitalt med sin marknadsföring. Detta ledde till betydligt bättre försäljning av lotter, men därmed slutade de helt med att marknadsföra sig via telefon. När detta hände så var det många som fick bluffsamtal som påstod sig vara Miljonlotteriet som ville att du skulle dela kontouppgifter så att vinst kunde betalas ut. Du kan läsa mer på Bingomania om Miljonlotteriet eller i Miljonlotteriets pressrum. I samband med att de digitaliserade gick lotteriet ut med varningar till sina spelare om dessa bluffsamtal, men tyvärr så var det trots det flera som blev lurade av bedragarna.

Vinst även vid nitlott

Eftersom att alla köp på lotter bidrar till många goda ting, så kan du oavsett vinst eller förlust känna dig som en vinnare. Man kan prenumerera på Miljonlotteriets skraplotter genom att beställa lotter på deras hemsida. Man kan dessutom registrera sina nitlotter för en extra dragning och då får man en ny chans att vinna. Du kan välja att få lotterna hemskickade så att de kan skrapas för hand. Idag är det många som väljer att skrapa sina lotter digitalt, då det anses både mer klimatsmart och många tycker att det är smidigt att kunna göra på det viset.

För att man ska kunna vinna på någon av lotterna så behöver man skrapa fram 3 likadana symboler eller siffror. Många föredrar att spela på just skraplotter på grund av att man får veta vinsten direkt och för att det också är spännande att skrapa. Miljonlotteriet skänker en hela sitt överskott till IOGT-NTO och har skänkt flera miljarder sedan år 2000. Syftet är att hjälpa utsatta barn och vuxna i Sverige. Bland lotteriets kampanjer så finner du många hjärtevärmande arbeten som du får vara en del av. Varje såld lott gör skillnad för någon av de hundratusentals både barn och vuxna som far illa på grund av alkohol och droger i Sverige.

Inrikes

Historiskt maktskifte i Surahammar

Butiker i centrala Surahammar. Arkivbild.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Inrikes
Inrikes Samma dag som Stefan Löfven och hans regering föll i en historisk misstroendeomröstning i riksdagen förlorade också Socialdemokraterna makten i Surahammar i Västmanland.
PREMIUM

Det historiska skiftet innebär att Socialdemokraterna för första gången förlorar makten i bruksorten. I stället tar en koalition bestående av M, SD, KD, L och C över, rapporterar lokala medier.

– Det känns fantastiskt, det är ju det här vi jobbat för, säger Johanna Olofsson (M), ny ordförande i kommunstyrelsen, till SVT Nyheter Västmanland.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
  • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
  • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Utrikes

Italienare slipper munskydd utomhus

Efter midsommarhelgen slipper italienare och alla som besöker Italien bära munskydd utomhus. Bild från i maj.
Foto: Cecilia Fabiano/AP/TT
Utrikes
Utrikes

Från och med nästa måndag, den 28 juni, slopar Italien kravet på att bära munskydd utomhus, meddelar hälsominister Roberto Speranza.

Beskedet kommer efter det att Italien på måndagen registrerat 495 nya smittofall och 21 dödsfall. Över 127 000 människor i Italien har hittills avlidit i sviterna av covid-19.

Lättnaderna gäller hela landet utom Aostadalen i nordvästra Italien – det enda området som inte klassas som "vit" zon, som betecknar låg spridning.

Sport

Schmeichel: "En känslomässig bergochdalbana"

Danmarks målvakt Kasper Schmeichel firar platsen i EM-åttondelsfinalen efter 4–1 mot Ryssland i gruppavslutningen hemma på Parken i Köpenhamn.
Foto: Stuart Franklin/AP/TT
Sport
Sport Danmark tog tre poäng på tre EM-matcher.
Det räckte hela vägen till en andraplats i grupp B och en åttondelsfinal.
– Det är eufori. Det har varit en känslomässig bergochdalbana, säger målvakten Kasper Schmeichel efter 4–1-segern mot Ryssland.

Nio dagar efter Christian Eriksens hjärtstillestånd i EM-premiären på Parken säkrade hans lagkamrater en åttondelsfinal på samma arena i Köpenhamn.

– Den här segern är för Christian, säger mittfältaren Christian Nørgaard.

Publiken kokade på Parken när det stod klart att gruppsuveränen Belgien (nio poäng) var på väg mot en seger mot Finland, samtidigt som danskarna gick fram till 4–1 och blev tvåa via bättre inbördes målskillnad än Finland och Ryssland.

– Vi har varit igenom så mycket. Vi var alla eniga och att det här inte var det sista kapitlet, vi skulle göra allt vi kunde för att vinna den här matchen, säger Nørgaard och fortsätter:

– De danska fansen var helt galna. Det har varit fantastiskt att spela på Parken, säger Nørgaard.

Målvakten Kasper Schmeichel:

– Vi är bara glada och lyckliga att vi har kunnat ge något tillbaka till Fotbollsdanmark, säger Leicestermålvakten.

Eriksen skickade meddelande

Eriksen skrevs ut från Rigshospitalet i fredags och har fått en hjärtstartare inopererad. Efter matchen ska han ha skickat meddelande till sina lagkamrater.

– Alla våra tankar går till honom. Vi kommer säkert att skicka en massa filmer och bilder till honom, säger Nørgaard.

Förbundskaptenen Kasper Hjulmand tackade också för det stora danska stödet sedan Eriksens hjärtstillestånd.

– Vilken afton. Vi hade hoppats på en "magic night" i Parken. Tusen tack till alla danskar som har backat upp oss. Vi hade aldrig kunnat göra det utan den uppbackningen. Det lyfte spelarna, säger Hjulmand.

"Löpte amok"

Belgarna gav danskarna en hjälpande hand mot Finland, men det var oroligt ett tag när Romelu Lukakus belgiska ledningsmål blev bortdömt för en knapp offside. Då hade Parken redan jublat.

– Parken löpte amok och jag trodde att det var mål. Det var först efter matchen som jag förstod att målet var underkänt, säger Udinesespelaren Jens Stryger.

Till slut kunde dock den danska publiken jubla åt även belgiska mål som godkändes. Världsettan vann med 2–0 och Danmark blev tvåa i gruppen – trots 0–1 mot Finland i premiären och 1–2 mot Belgien.

Segern mot Ryssland räckte till en åttondelsfinal mot Wales i Amsterdam, Nederländerna.

– Jag kan inte förstå hur det gick till. Hur spelarna kan samla ihop sig efter det som de har varit utsatta för, säger Kasper Hjulmand.

Daniel Kihlström/TT

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL