Annons

Brittisk uppgift: Första dagen utan coviddöd

Publicerad 1 juni 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Storbritannien rapporterar en dag utan dödsfall relaterade till covid-19.
Storbritannien rapporterar en dag utan dödsfall relaterade till covid-19.Foto: Alastair Grant/AP/TT

Storbritannien har sett en dag utan ett nytt dödsfall relaterat till corona. Tisdagens statistik byggde på förutsättningen att dödsfallet inträffat inom 28 dagar från ett positivt covid-19-test.

Senast Storbritannien noterade en dag utan covidrelaterade dödsfall var i mars 2020, innan landet beslutade om en första lockdown.

Annons

Men tisdagens uppgift kom dagen efter en nationell helgdag. Tidigare erfarenhet visar att rapportering efter en helgdag kan innebära att information försenats.

Hittills har Storbritannien sett närmare 128 000 dödsfall kopplade till pandemin, enligt Johns Hopkins University i Baltimore i USA vars statistik anses vara tillförlitlig.

Myndighetsrepresentanter varnar dock för att pandemifaran inte är över, och att fortsatt försiktighet kombinerat med förhoppning om effektiv vaccinering är avgörande för att undvika en ny våg.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons