Annons

Fords el-Mustang rivstartar i Norge

Publicerad 1 juni 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Ford Mustang Mach-E var Norges mest sålda bil i maj. Arkivbild.
Ford Mustang Mach-E var Norges mest sålda bil i maj. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Den nylanserade elbilen Ford Mustang Mach-E inledde i täten på den allt mer elektrifierade norska nybilsmarknaden.

Totalt stod rena elbilar för 60,4 procent av nybilsförsäljningen i Norge i maj, vilket kan jämföras med 43,1 procent i marknadsandel under motsvarande månad i fjol och med 54 procent för helåret 2020.

Annons

Norge har siktet inställt på att stoppa försäljningen av nya bensin- och dieseldrivna bilar redan 2025 och har förmånliga skatteregler som kraftigt gynnar elbilar i konsumentledet.

Totalt registrerades 1 384 nya Mustang Mach-E i Norge i maj, vilket utgör en tioprocentig andel av den totala marknaden. Hybriden Toyota RAV 4 och Skodas elbil Enyaq kom på andra respektive tredje plats. Tesla levererar mest bilar till Europa i slutet av varje kvartal, och i maj fick märkets storsäljare – Model 3 – nöja sig med en sjätteplacering.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons