Annons

Systembolaget får ny vd

Publicerad 1 juni 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Ann Carlsson, i dag vd för Apoteket, blir ny vd på Systembolaget. Arkivbild.
Ann Carlsson, i dag vd för Apoteket, blir ny vd på Systembolaget. Arkivbild.Foto: Simon Rehnström/SvD/TT

Systembolaget rekryterar ny chef från Apoteket. Det blir Ann Carlsson som tar över som vd och koncernchef efter Magdalena Gerger som slutar på egen begäran efter tolv år på posten, enligt ett pressmeddelande.

Ann Carlsson har varit vd på Apoteket sedan 2010 och dessförinnan verksam inom Ica-gruppen under många år. Hon sitter också som styrelseledamot i Vattenfall och SNS.

Annons

Hon är stolt över sitt nya uppdrag: "Kundkrav och beteenden förändras och inom ramen för Systembolagets ansvarsfulla roll vill jag vara med och utveckla kunderbjudandet ytterligare. Inte minst tror jag att framtiden kommer att kräva extra ansträngningar inom områden som hemleverans och hållbarhet", säger Ann Carlsson i en kommentar.

Magdalena Gerger fortsätter som vd under resten av 2021 och över årsskiftet, enligt styrelseordförande Göran Hägglund.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons