Annons

Belgien lämnar tillbaka stulen konst

Publicerad 2 juni 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Den stulna målningen förvaras i dag på Kungliga museet för sköna konster i Bryssel. Arkivbild.
Den stulna målningen förvaras i dag på Kungliga museet för sköna konster i Bryssel. Arkivbild.Foto: Francisco Seco/AP

Belgien kommer att lämna tillbaka en målning som stals från en tysk-judisk familj efter att de flytt Tyskland under andra världskriget. Det meddelade landets statliga forskningsavdelning på onsdagen, rapporterar AFP.

Verket "Blumenstilleben" målades av Lovis Corinth 1913 och finns i samlingarna på Kungliga museet för sköna konster i Bryssel, tillsammans med 30 andra verk som tros ha stulits under andra världskriget.

Experter har efter flera decenniers efterforskningar kommit fram till att tavlan stals av tyskarna från ett lager i början av kriget. Den tillhörde Gustav och Emma Mayer som tvingades fly till England.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons