Annons

Frankrike erbjuder vaccin till alla tonåringar

Publicerad 2 juni 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Frankrikes president Emmanuel Macron. Arkivbild.
Frankrikes president Emmanuel Macron. Arkivbild.Foto: Thibault Camus/AP/TT

Samtliga franska ungdomar mellan 12 och 18 år kommer från och med den 15 juni att erbjudas covidvaccin, meddelar president Emmanuel Macron.

Under ett besök på onsdagen i orten Saint-Cirq-Lapopie i södra Frankrike konstaterade Macron att 50 procent av landets vuxna befolkning nu har fått åtminstone en spruta och att Frankrike nått en "riktig vändpunkt".

Annons

Frankrike har nyligen lättat på en tredje omgång med nedstängningar och hårda restriktioner, och exempelvis tillåts restauranger och kaféer nu servera gäster utomhus. Från och med den 9 juni väntas även restaurang- och kafégäster inomhus att tillåtas.

Trycket på de franska sjukhusen har lättat och antalet patienter med covid-19 inlagda på intensivvårdsavdelningarna runt om i landet har minskat stadigt de senaste veckorna.

I tisdags rapporterades 2 825 personer med covid-19 vårdas på en intensivvårdsavdelning i Frankrike – motsvarande siffra i april låg på cirka 6 000.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons