Annons

Jägerfeld kan få Barnradions bokpris – igen

Publicerad 2 juni 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Jenny Jägerfeld är nominerad till Barnradios bokpris för "Min storslagna död". Boken utgör andra delen i hennes Skärblackatriologi. Arkivbild.
Jenny Jägerfeld är nominerad till Barnradios bokpris för "Min storslagna död". Boken utgör andra delen i hennes Skärblackatriologi. Arkivbild.Foto: Carl-Olof Zimmerman/TT

Fjolårets vinnare av Barnradions bokpris, Jenny Jägerfeld, har chans att få priset även i höst. Med hjälp av femte- och sjätteklassare på Rosengårdsskolan i Malmö har den tidigare läsambassadören Anne-Marie Körling och bibliotekarien Elisabet Niskikari nu utsett fem finalister till årets bokpris:

"Den riktiga solen" av Peimaneh Mollazehi, "Donny" av Thomas Halling, "Fula tjejer" av Johanna Lindbäck, Lisa Bjärbo och Sara Ohlsson, "Min storslagna död" av Jenny Jägerfeld samt "Nåt trassligt inuti" av Cina Friedner.

Barnradions bokpris är Barnradion Sveriges Radios och Utbildningsradions pris och ges till en svensk barnbok för 9- till 12-åringar. Vinnaren utses av en barnjury som läser och diskuterar böckerna i Sveriges Radio P4 under det så kallade "läslovet" i höst. Prissumman är 30 000 kronor.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons