Annons

Arne Johnsson prisas av Svenska Akademien

Publicerad 3 juni 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Poeten Arne Johnsson får Doblougska priset av Svenska Akademien. Arkivbild.
Poeten Arne Johnsson får Doblougska priset av Svenska Akademien. Arkivbild.Foto: Dan Hansson / SvD / TT

Poeten, litteraturkritikern och bibliotekarien Arne Johnsson samt författaren och översättaren Staffan Söderblom får båda Doblougska priset av Svenska Akademien. Priset delas ut ”för understödjande av svensk och norsk skönlitteratur samt litteraturhistorisk forskning”, och prisbeloppet är 200 000 kronor per mottagare.

Samma pris ges även till den norska poeten och prosaförfattaren Kjartan Hatløy samt till hans norska kollega Mona Høvring vars senaste roman, "För att Venus passerade en alpviol den dagen", kom ut i svensk översättning i fjol.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons