Annons

Världsrekord av Karsten Warholm

Karsten Warholm visar upp fin form inför OS.
Norrmannen sprang 300 meter häck på 33,26 – vilket är nytt världsrekord.
– Det här lovar gott, säger han.
Publicerad 5 juni 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Karsten Warholm och världsrekordet.
Karsten Warholm och världsrekordet.Foto: Stian Lysberg Solum/NTB/TT

Karsten Warholm gjorde precis som han gjorde i Oslo vid den här tiden i fjol – han slog världsrekord på den ovanliga distansen 300 meter häck. 33,26 är en förbättring med 52 hundradelar.

– Jag är väldigt nöjd. Det är fantastiskt att vara tillbaka, och det är coolt att se att jag har tagit steg. Det är alltid bra att se för en idrottare, för du är alltid lite osäker, säger Warholm, som gjorde sin första tävling för i år, till NRK.

Annons

300 meter häck ska han visserligen inte springa på OS i Tokyo senare i sommar. Då är det 400 meter häck som gäller men det är likväl ett fint besked för den 25-årige norrmannen.

– Det här var ett bra svar. Jag sprang snabbare än förra året, och vi vet hur den säsongen gick. Så det lovar gott, säger han.

Warholm är en av de stora guldfavoriterna på 400 meter häck i OS. Förra året i Stockholm i augusti sprang han distansen på 46,87 – nio hundradelar från Kevin Youngs världsrekord från 1992.

Anton Johansson/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons