Annons

Fler boenden med natur inpå knuten

Publicerad 5 juni 2021 • Uppdaterad 29 november 2021
Intresset för hotell med hav och natur har ökat under pandemin.
Intresset för hotell med hav och natur har ökat under pandemin.Foto: Prada Brown/Shutterstock

Allt fler har sökt sig ut i naturen under pandemin, och nu finns en rad nya boenden för den som vill övernatta omgiven av natur. På ön Långaskäret utanför Grebbestad i Bohuslän har en faluröd sjöbod som har stått orörd i nästan 20 år förvandlats till ett exklusivt minihotell som hyrs ut av företaget Skärgårdsidyllen. I Västsverige står sedan tidigare flera bokningsbara glashus på avlägsna platser i naturen. Nu finns ytterligare fyra att välja mellan, två hos Dalslands Aktiviteter och två hos Erikson Cottage. (TT)

"Bokningarna från svenskarna är för få och de utländska turisterna som bokat är inte tillräckligt många för att vi ska kunna kryssa i sommar."

Peter Henricson, chef för sightseeingföretaget Stromma Sverige, berättar i ett pressmeddelande att pandemin sätter stopp även för årets Göta kanal-kryssningar, liksom den gjorde i fjol. Dock har bokningar för kommande år redan kommit in, enligt bolaget. (TT)

Peter Henricson.
Peter Henricson.Foto: Strömma Kanalbolag
Kryssningarna på Göta kanal tar paus ytterligare ett år.
Kryssningarna på Göta kanal tar paus ytterligare ett år.Foto: Göran Billeson

400...

Annons

... år fyller Göteborg. Det stora jubileumsfirandet har skjutits fram till 2023 på grund av pandemin, men födelsedagen uppmärksammas på flera sätt även i år. Nu lanseras till exempel en jubileumskarta skapad av över 600 göteborgare som delar med sig av sina favoritplatser runt om i staden. Bland tipsen finns exempelvis hällmålningen i Tumlehed, Bergkristallsparken i Västra Frölunda och naturreservatet Välen. (TT)

Tips ska guida till ett Göteborg bakom de självklara turiststråken.
Tips ska guida till ett Göteborg bakom de självklara turiststråken.Foto: Adam Ihse / TT
40 cykelturer med mattema

För två år sedan arrangerades "Smaka på Kattegattleden" för första gången. Då erbjöds tolv olika cykelturer från Helsingborg i söder till Kungsbacka i norr, med stopp och provsmakningar vid vingårdar, hantverksbagerier, gårdsmejerier och andra mathantverkare. Sedan dess har arrangemanget vuxit och i sommar finns närmare 40 olika rundor att välja mellan. I år vill arrangörerna särskilt lyfta de närodlade halländska och skånska råvarorna. (TT)

I närheten av Kattegattleden finns nu 40 cykelturer att välja mellan.
I närheten av Kattegattleden finns nu 40 cykelturer att välja mellan.Foto: Lena Evertsson
TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons