Annons

Nigeria stänger ner Twitter "på obestämd tid"

Publicerad 5 juni 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Nigerias president Muhammadu Buhari. Arkivbild.
Nigerias president Muhammadu Buhari. Arkivbild.Foto: Bayo Omoboriowo/AP/TT

Nigerias regering meddelar att man stänger ner tillgången till Twitter i landet med hänvisning till att plattformen använts för "aktiviteter som riskerar att undergräva Nigerias stabilitet".

Informationsminister Lai Mohammed tillägger att beslutet gäller på "obestämd tid", men ger inga detaljer om hur det kommer att genomföras. På lördagsmorgonen rapporterades att Twitters hemsida var otillgänglig via vissa mobiloperatörer i landet.

Annons

Beskedet kommer två dagar efter det att Twitter raderat ett inlägg från president Muhammadu Buhari där han hotade att ta itu med regionala separatister på "det språk de förstår".

Nedsläckningen av Twitter väcker skarp kritik från människorättsorganisationer.

"Detta repressiva beslut är ett tydligt försök att censurera obekväma åsikter", twittrar Anietie Ewang, som bevakar Nigeria för Human Rights Watch.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons