Annons

Valflirt inför 2024 väntas i Trumptal

Avstängd från sociala medier men inte desto mindre starkt inflytelserik i Republikanerna återvänder USA:s förre president Donald Trump under lördagskvällen till den politiska scenen.
Publicerad 6 juni 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
USA:s förre president Donald Trump lyfte sin näve i en kampgest när han lämnade Vita huset och presidentposten i den 20 januari i år. Arkivbild.
USA:s förre president Donald Trump lyfte sin näve i en kampgest när han lämnade Vita huset och presidentposten i den 20 januari i år. Arkivbild.Foto: Alex Brandon/AP/TT

I sitt första större tal på flera månader väntas Trump mer och mer öppet flirta med sin publik om ett försök att 2024 återigen bli vald till presidentposten.

– Jag har förstått att det kommer att vara fullpackat, att alla rekord kommer att slås, sade expresidenten när han tillkännagav sina planer på att under lördagen (natten mot söndagen, svensk tid) tala vid ett republikanskt konvent i North Carolina.

Annons

Arrangörerna har låtit meddela att samtliga 1 250 biljetter till evenemanget är sålda.

Trogna kärnväljare

Antalet är långt färre än vad Trump brukade dra till sig under sin presidenttid, men bland hans anhängare uppges ändå förväntningarna vara högt ställda.

Trots att han inte gjort några officiella tillkännagivanden har den 74-årige miljardären öppet underhållit tanken på att kandidera till presidentposten vid nästa val och varje ord han säger i talet kommer att vägas på guldvåg.

Trump är fortfarande mycket populär bland en stor grupp republikanska kärnväljare, vilket har gjort att många politiker i partiet är rädda för att stöta sig med honom.

Inte erkänt förlust

Trots att anhängare till Trump stormade kongressbyggnaden Kapitolium i Washington den 6 januari har bara ett fåtal republikaner på hög nivå brutit med den förre presidenten.

Nästan fem månader efter att han lämnade Vita huset har Donald Trump inte officiellt erkänt sig besegrad i presidentvalet 2020.

I stället har han envist hävdat – utan att någonsin kunnat föra det i bevis – att Demokraterna och nuvarande president Joe Biden stal valvinsten ifrån honom.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons