Annons

Deltavariant 40 procent mer smittsam

Publicerad 6 juni 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Den brittiske hälsoministern Matt Hancock varnar för den indiska virusvarianten, även kallad delta. Arkivbild.
Den brittiske hälsoministern Matt Hancock varnar för den indiska virusvarianten, även kallad delta. Arkivbild.Foto: Matt Dunham/AP/TT

Den så kallade deltavarianten av coronaviruset, som först upptäcktes i Indien, uppskattas vara 40 procent mer smittsam än alfavarianten som orsakade den senaste smittvågen i Storbritannien, säger hälsominister Matt Hancock.

Hancock tillägger att de som fått två vaccindoser ska ha lika stort skydd mot båda varianterna, men höjer samtidigt ett varningens finger för att den indiska varianten kan hota den planerade återöppningen den 21 juni.

– Vi ska titta på siffrorna för en vecka till och sedan fattar vi ett beslut, säger han till BBC och understryker att den brittiska regeringen är öppen för att vänta med att lyfta restriktionerna.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons