Annons

Belgien slog Kroatien i EM-genrep

VM-tvåan och VM-trean 2018 möttes i EM-genrepet i fotboll.
Och bronsmedaljören Belgien besegrade VM-finalisten Kroatien med 1–0.
Publicerad 6 juni 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Belgiens Romelu Lukaku blev målskytt i EM-genrepet mot Kroatien.
Belgiens Romelu Lukaku blev målskytt i EM-genrepet mot Kroatien.Foto: Francisco Seco/AP/TT

Romelu Lukaku gjorde målet i den 38:e minuten efter att bollen farit runt som en flipperkula i Kroatiens straffområde.

Den nederländske anfallaren Memphis Depay är i målform med bara dagar kvar till EM. Mot Skottland häromdagen gjorde han två mål i 2–2-matchen. Och i EM-genrepet mot Georgien inledde han målskyttet, på straff, i den tionde minuten. Nederländerna vann med 3–0 sedan även Wout Weghorst och Ryan Gravenberch nätat.

Annons

England tog sin andra 1–0-seger i EM-uppladdningen. I onsdags mot Österrike, på söndagen mot Rumänien. Marcus Rashford gjorde målet på straff i den 68:e minuten. Tio minuter senare missade Jordan Henderson en andra engelsk straff.

Den engelske förbundskaptenen Gareth Soutgate gjorde nio ändringar i startelvan till Rumänienmatchen.

Danmark kan gå in i EM med en gott självförtroende. Detta efter 1–1 mot Tyskland i förra veckan, och så 2–0 mot Bosnien-Hercegovina. Martin Braithwaite nickade in 1–0 i den 18:e minuten och inhopparen Andreas Cornelius gjorde 2–0, även han på nick, i den 73:e minuten.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons