Annons

Kanada gör coronaundantag för NHL-lag

Publicerad 6 juni 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Montreals målvakt Carey Price gör en räddning på ett Winnipeganfall i den andra kvartsfinalen.
Montreals målvakt Carey Price gör en räddning på ett Winnipeganfall i den andra kvartsfinalen.Foto: JOHN WOODS/AP/TT

På grund av strikta reserestriktioner under coronapandemin har kanadensiska NHL-lag inte fått resa till USA. De har därför fått spela grundspelet, samt även i Stanley Cup-slutspelets åttondelsfinal och kvartsfinal, mot enbart inhemska lag.

Men när det är dags för semifinal kommer det segrande kvartsfinallaget, Montreal eller Winnipeg, att tillåtas resa till USA.

Annons

Undantaget som nu den kanadensiska regeringen ger innebär att laget måste resa i ett privatflyg och leva i en karantänsbubbla även på hemmaplan mellan matcherna i USA. Dessutom ska spelarna testas dagligen samt både innan de går ombord på flyget och när de landar.

Montreal leder kvartsfinalen mot Winnipeg med 2–0 i matcher i bäst av sju.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons