Annons

Malmöoperans chef lämnar danskt uppdrag

Publicerad 6 juni 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Michael Bojesen. Arkivbild.
Michael Bojesen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Malmö Operas chef, danske Michael Bojesen, lämnar sitt uppdrag som styrelseordförande i danska statliga konstfonden. Detta sedan tidningen Politiken publicerat uppgifter om sexuella trakasserier i public service-företaget Danmarks Radios flickkör.

Bojesen var chefsdirigent för kören mellan 2001 och 2010 och två händelser, tio år gamla, har polisanmälts och DR har även tillsatt en extern juridisk utredning. I Politiken vittnar tolv kvinnor om en sexualiserande och gränsöverskridande miljö under den tid Bojesen basade över kören.

Annons

Michael Bojesen har tidigare avfärdat anklagelserna och i en intervju i Expressen på lördagen sade han:

– Först och främst vill jag säga att jag är otroligt ledsen över att höra att före detta sångare under sin tid i DR Pigekoret haft dåliga upplevelser medan jag ansvarade och ledde den. Det smärtar mig djupt.

Malmöoperans styrelseordförande Per-Martin Svensson säger till Expressen att man har förtroende för Bojesen, att man följer rapporteringen och i nuläget inte anser sig behöva vidta några åtgärder.

TT

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons