Annons

Kuppledare svors in som president i Mali

Publicerad 7 juni 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Överste Assimi Goïta, till vänster, bredvid den nu avsatte övergångspresidenten Bah Ndaw. Goïta har nu svurits in som övergångspresident i Mali.
Överste Assimi Goïta, till vänster, bredvid den nu avsatte övergångspresidenten Bah Ndaw. Goïta har nu svurits in som övergångspresident i Mali.Foto: AP/TT

Översten, kuppledaren och tidigare vicepresidenten Assimi Goïta har svurits in som övergångspresident i det oroliga västafrikanska Mali. Ceremonin ägde rum i huvudstaden Bamako.

I slutet av maj ledde Goïta en kupp som ledde till att landets övergångspresident Bah Ndaw och premiärminister Moctar Ouane greps och pressades till att avgå. I augusti i fjol ledde han en annan militärkupp som störtade den folkvalde presidenten Ibrahim Boubacar Keïta, efter en period av massprotester mot korruption och säkerhetsläget.

Afrikanska unionen (AU) har uteslutit Mali efter kuppen och hotat med sanktioner om inte en civil regering återupprättas snabbt.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons