GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Vatten över huvudet i Hässleholm?

Opinion • Publicerad 7 juni 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
org-8f05aad1-70da-49fd-9382-7447b0a08837.jpg
org-8f05aad1-70da-49fd-9382-7447b0a08837.jpg

Hässleholm är en kommun som verkar ta sig vatten över huvudet. Åtminstone kan kommunens invånare göra det mer än vad man kan i andra kommuner. Det finns hela fem badhus och ett friluftsbad och nu ska det byggas ännu ett, inne i Hässleholm. Att behålla alla gamla badhusen är varken rimligt eller möjligt, men det beslutet skjuts konstigt nog på framtiden. Åtminstone blir det inte i samma klubbslag som den nya satsningen på Österås, men man får hoppas att beslutet åtminstone kommer under 2021.

Att Qpoolen i centrala Hässleholm kommer att stängas så småningom är högst sannolikt, men även övriga befintliga badhus börjar bli till åren. Ett badhus kan ses som en symbol för att kommunen ”bryr sig om” kommundelen, så därför kan det vara känsligt att lägga ner. Men det blir nästan löjligt hur många badhus Hässleholm har när man jämför med andra kommuner. De flesta har bara ett.

I Lunds kommun har olika partier genom åren försökt blidka de boende i de östra delarna av kommunen genom att kräva att en simhall byggs i Dalby. Det har ännu inte blivit av och det finns boende och föreningar i Dalby som hellre skulle se andra investeringar från kommunen.

Frågan är ju om en simhall är värd investeringen och de driftskostnader som uppkommer. Det är mer än en kommun som har haft problem med driften och underhållet i gamla simhallar. När det är vatten och ämnen som klor i en byggnad gäller det att underhållet sköts minutiöst, men förr eller senare behövs ändå en kostsam totalrenovering.

Det gäller att vara rädd om skattebetalarnas pengar i hela kommunen. Att lägga stora belopp på gamla simhallar är inte rimligt. Kanske är några partier rädda för att väljarna i de aktuella byarna ska bli upprörda och byta parti, men den rädslan borde nog gälla oavsett vilket beslut man tar. Alla gillar inte att simma och bada, men det flesta borde tycka om när man håller hårt i skattemedlen.

Ledarredaktionen
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.