Annons

Skakigt Polen kryssade mot Island

Förbundskapten Paulo Sousa har en del att fundera på inför EM-premiären.
Polen svajade rejält i genrepet mot Island där man bara fick med sig 2–2.
Publicerad 8 juni 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Robert Lewandowski blev mållös i genrepet mot Island. Arkivbild.
Robert Lewandowski blev mållös i genrepet mot Island. Arkivbild.Foto: Czarek Sokolowski AP/TT

Polen laddar för EM-premiären mot Slovakien den 14 juni. I gruppen finns även Sverige och Spanien.

Men det var ingen övertygande insats från det polska laget i 2–2-matchen mot Island. Inhoppande Karol Swiderski lyckades till slut rädda oavgjort efter att ha satt dit bollen i den 88:e minuten.

Annons

Islands Albert Gudmundson klackade in ledningsmålet på hörna redan i den 26:e minuten mot ett statiskt polskt försvar.

I den 34:e minuten kvitterade Napoli-mittfältaren Piotr Zielinski , men tidigt i den andra halvleken kunde Brynjar Bjarnason återta ledningen för gästerna. Även den gången var det försvarsstrul som gjorde att en fristående Bjarnason kunde dunka in bollen på halvvolley.

Tiden var på väg att rinna ut för Polen när Swiderski, som bytte av storstjärnan Robert Lewandowski, elegant tog ner bollen på bröstet och satte dit kvitteringen.

Lewandowski, som lämnade planen mållös, har stor press på sig inför EM-slutspelet. Sedan anfallsstjärnan Arkadius Milik åkt på en knäskada och tvingats avstå mästerskapet är det mycket som hänger på 32-åringen, som den här säsongen noterades för osannolika 41 mål för sitt Bayern München och tog hem guldskon som går till hela Europas skyttekung.

Sveriges premiärmotståndare Spanien har ju liksom Sverige fått in coronasmitta i laget. Därför fick det spanska U21-landslaget spela EM-genrepet mot Litauen. Det gick bra det också. Spanien vann med 4–0.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons