Annons

Erbjöd "drive through" för knark på kyrkogård

Publicerad 9 juni 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Gängmedlemmarna låtsades sälja blommor – men det var egentligen droger som såldes på Flaminiokyrkogården utanför Rom. Arkivbild.
Gängmedlemmarna låtsades sälja blommor – men det var egentligen droger som såldes på Flaminiokyrkogården utanför Rom. Arkivbild.Foto: Gregorio Borgia/AP/TT

Utan att ens gå ur bilen har kunder kunnat köpa droger av kriminella som låtsats vara blomsterförsäljare på en kyrkogård utanför Rom i Italien. "Drive through"-verksamheten tros ha skett med hjälp av tre korrupta poliser – men nu har deras brottsbekämpande kollegor slagit till mot gänget.

Över 20 personer utreds inom ramarna för antimaffia-operationen Cleopatra. Det är dock oklart om de misstänkta poliserna, som tros ha fått en del av knarkpengarna, finns bland de gripna.

Langarna gömde sina varor i blomkrukor, rabatter och buskar i närheten av sitt försäljningsställe på Flaminiokyrkogården. På natten flyttade den ljusskygga verksamheten till en närliggande tågstation och droger såldes också via en slaktare. Enligt utredarna kunde gänget tjäna upp till 20 000 euro (motsvarande ungefär 200 000 kronor) om dagen på sin illegala verksamhet.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons